Πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

-Eναρξη  αφιερώματος του Δήμου Αίγινας στον Γιάννη Μόραλη για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του και αποκαλυπτήρια του γλυπτού του, που δώρισε στον Δήμο η Πέγκυ Ζουμπουλάκη, στις 8.30 μ.μ. στο λιμάνι του νησιού. Το άτιτλο γλυπτό θα παραμείνει σε αυτή τη θέση έως τη λήξη του αφιερώματος, στις 18 Σεπτεμβρίου.

-Στο πλαίσιο  του Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού, οι Benjamin Bowman, Bogdan Bozovic Francis Kefford και Ariel Barnes ερμηνεύουν έργα Janacek και Beethoven στις 9 μ.μ. στην Καποδιστριακή Στέγη Σπετσών

-Προβολή  της ταινίας «Chevalier» της Αθηνάς – Ραχήλ Τσαγγάρη στις 9 μ.μ. στον Ταρσανά, στην Ερμούπολη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου.

-Προβολή  της ταινίας «Το ταμπούρλο» (1979) του Φόλκερ Σλέντορφ στις 9 μ.μ. στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ (Δωρίδος 2 και Λεωφ. Ειρήνης 14, Ταύρος).

-Oι Stefaan van Biesen,  Geert Vermeire και δρ Simona Vermeire παρουσιάζουν την έκθεση «Ιπτάμενες διαδρομές», αποτελούμενη από φωτογραφίες, σχέδια, βίντεο, εγκατάσταση ηχητικών τοπίων κ.ά., στις 8 μ.μ. στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης.

-Εκθεση  των ζωγράφων Αχιλλέα Δρούγκα και Μιχάλη Μακρουλάκη με τίτλο «Διαδρομές σε νέα μονοπάτια – 100 χρόνια μετά» εγκαινιάζεται στις 9 μ.μ. στην Επαυλη Τσιροπινά, στην Ποσειδωνία της Σύρου.

-Το 1ο Athens  Retro Festival πραγματοποιείται από σήμερα έως την Κυριακή στο Παλαιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ (Πειραιώς & Ερμού, Γκάζι) με μουσική, χορό, εκθέσεις, φαγητό κ.ά.

-Η τετραμελής  μπάντα Methexis του μουσικού και συνθέτη Νικήτα Κίσσονα εμφανίζεται στις 9 μ.μ. στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, στο Χαλάνδρι. Είσοδος ελεύθερη.

-Η παράσταση  «Ορέστεια» του Αισχύλου, μια συμπαραγωγή της ΛΥΚΟΦΩΣ με το Φεστιβάλ Αθηνών σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, συνεχίζει την περιοδεία της με μία στάση στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, απόψε και αύριο στις 9.30 μ.μ. Παίζουν οι ηθοποιοί Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Καριοφυλλιά Καραμπέτη, Νίκος Κουρής, Στεφανία Γουλιώτη κ.ά.

-Εναρξη  του φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής «Skyeland» που θα συνεχιστεί έως την Κυριακή στο «Allou! Fun Park» (skyelandfestival.com/).

-Το Εθνικό Θέατρο  σε συμπαραγωγή με το Θέατρο Βαχτάνγκοφ της Μόσχας ανεβάζει την τραγωδία του Σοφοκλή «Οιδίπους Τύραννος» σε σκηνοθεσία του Ρίμας Τούμινας, με τη συμμετοχή Ελλήνων και Ρώσων ηθοποιών. Απόψε και αύριο στις 9 μ.μ. στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

-Η ομάδα  «Δέλτα» παρουσιάζει την κωμωδία «Πολύ Κακές Λέξεις» στις 9 μ.μ. στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού.

-Με τις συναυλίες  των Νατάσσας Μποφίλιου και Γιώτας Νέγκα αρχίζει σήμερα το Φεστιβάλ Βαρβάρας – Ορεινής Χαλκιδικής στο Δημοτικό Σχολείο Βαρβάρας. Ωρα έναρξης 9 μ.μ.

-O Mανώλης Μαυροματάκης,  ο Τάσος Ρωσόπουλος και ο Γιώργος Κοροπούλης παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση «Η ριμάδα η ζωή» απόψε και αύριο στις 9.30 μ.μ. στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου.

-Εγκαίνια  έκθεσης έργων της ζωγράφου Ελλης Κουτσουκέλλη και του γλύπτη Νάκη Ταστσιόγλου στις 8 μ.μ. στο νέο παράρτημα της Αίθουσας Τέχνης «Μέδουσα», στο αρχιτεκτονικό γραφείο Studio 265, στην Πάρο (Επαρχιακή οδός Παροικιάς–Νάουσας).

-Τα ιστορικά  ντοκιμαντέρ «Τένεδος, της Μνήμης και της Λήθης» και «Στην άκρη του Αιγαίου, Καστελλόριζο» προβάλλονται στις 9 μ.μ. στο Νέο Πύργο Βόρειας Εύβοιας (προαύλιο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ν. Πύργου).

-Υπαίθρια  προβολή της ταινίας «Ποιος σκότωσε τον Χάρι» (1955) του Αλφρεντ Χίτσκοκ στις 9 μ.μ. στο Κέντρο Επισκεπτών ΚΠΙΣΝ, στο πλαίσιο του κύκλου «Park your Cinema». Είσοδος με δελτία προτεραιότητας.

-Η Δήμητρα Γαλάνη  παρουσιάζει τη μουσική παράσταση «Chronos Project» πλαισιωμένη από τους μουσικούς Πέτρο Κλαμπάνη, Θωμά Κωνσταντίνου, Σπύρο Μάνεση και Χρήστο Ραφαηλίδη στις 9 μ.μ. στην Πούντα, στη Χώρα Φολεγάνδρου στο πλαίσιο του Anemi Jazz Festival.

-Ο θεατρικός  όμιλος Ερμιονίδας ανεβάζει την κωμωδία του Αριστοφάνη «Εκκλησιάζουσες» σε σκηνοθεσία Μόνικας Κολοκοτρώνη στις 9 μ.μ. στον Πολυχώρο Πολιτισμού «ARTίκι», Κρανίδι Ερμιονίδας, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα».

-Κλειστό  από τις 31 Ιουλίου έως τις 18 Σεπτεμβρίου θα παραμείνει το Μουσείο Ηρακλειδών, όπου συνεχίζεται η έκθεση «Παίζω και καταλαβαίνω».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή