Επιλογές της εβδομάδας: Αθήνα

Επιλογές της εβδομάδας: Αθήνα

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΚΑΛΕΡΙ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ

Η ψυχική ευεξία της εικαστικής δημιουργίας

Οπως κάθε χρόνο, η Γκαλερί Ζουμπουλάκη της πλατείας Κολωνακίου παρουσιάζει μέχρι και τον Σεπτέμβριο την ομαδική έκθεση του καλοκαιριού με τα έργα των συνεργατών της. Συμμετέχουν με έργα τους οι: Ηώ Αγγελή, Γιάννης Αδαμάκης, Διαμαντής Αϊδίνης, Γιώργος Αυγέρος, Μαρίνα Βερνίκου, Xρήστος Κεχαγιόγλου, Γιάννης Κόττης, Τζένη Κωδωνίδου, Νίκος Λαγός, Ιωάννα Ράλλη, Μανώλης Χάρος και ο Olivier Aubry. Πρόκειται για εικαστικές δημιουργίες που σχετίζονται με το θέρος και δημιουργούν ψυχική ευεξία στους θεατές. Η αίθουσα τέχνης θα παραμείνει κλειστή από τις 2 έως και τις 22 Αυγούστου όποτε και θα ανοίξει ξανά.

​​Πλατεία Κολωνακίου 20.

Διάρκεια έως τις 10 Σεπτεμβρίου

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Ο Ρομπέρτο Μπολάνιο «πάει» στο Μέγαρο

Στο ομότιτλο πολυσέλιδο μυθιστόρημα του Χιλιανού συγγραφέα Ρομπέρτο Μπολάνιο βασίζεται η παράσταση «2666», που παρουσιάζουν ο βραβευμένος νεαρός σκηνοθέτης Ζουλιέν Γκοσλέν και η κολεκτίβα «Si vous pouviez lecher mon coeur» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

​​Η παράσταση διαρκεί περίπου δέκα ώρες και χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο παρουσιάζεται απόψε και το δεύτερο αύριο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ωρα έναρξης 7 μ.μ.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ

«Λεόντιος και Λένα»,  διά χειρός Κ. Σελαμσή

Ο συνθέτης Κορνήλιος Σελαμσής γοητεύτηκε από το κλασικό έργο του Μπίχνερ «Λεόντιος και Λένα» και, θεωρώντας ότι ταιριάζει απόλυτα στο οπερατικό ιδίωμα, το παρουσιάζει ως ολοκληρωμένη όπερα, σε εξ ολοκλήρου νέο και πιο ομοιογενές ποιητικό κείμενο-λιμπρέτο του Γιάννη Αστερή. Τη σκηνοθεσία της όπερας έχει αναλάβει ο Αργύρης Ξάφης, του οποίου είναι η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα. Αύριο, Κυριακή, δίνεται η δεύτερη παράσταση στο Εθνικό Θέατρο (Κεντρική Σκηνή) με συμμετοχή ορχήστρας (υπό τον Γιώργο Ζιάβρα), χορωδίας και φωνητικού συνόλου. Τραγουδούν οι: Μαριλένα Στριφτόμπολα, Πένυ Δεληγιάννη, Χριστίνα Μιχαλάκη (σοπράνο), Σοφία Μάλαμα, Αντωνία Τζίτζικα, Αννα Φιλανδριανού (μέτζο), Στρατής Στηλ, Κώστας Ζαμπούνης (τενόροι), Νίκος Ζιάζιαρης, Ηλίας Καπάνταης (μπασοβαρύτονοι).

​​Κορνήλιος Σελαμσής «Λεόντιος και Λένα», Εθνικό Θέατρο (Κεντρική Σκηνή), Αγ. Κωνσταντίνου. Κυριακή 31 Ιουλίου, 9 μ.μ.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Τελευταίες παραστάσεις

Αύριο ολοκληρώνονται οι παραστάσεις του έργου «Περιμένοντας τον Godot» του Μπέκετ, που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Νατάσας Τριανταφύλλη στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη.

​​Σάββατο και Κυριακή στις 9.30 μ.μ.

Πειραιώς 138

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260

«A kind of fierce»

H χορογράφος και μουσικός Κατερίνα Ανδρέου, που ζει στο Παρίσι, συμμετέχει στο Φεστιβάλ Αθηνών με το σόλο έργο της «A kind of fierce», το οποίο περιστρέφεται γύρω από τη (σχετική) έννοια της ελευθερίας.

​​Απόψε και αύριο στις 8 μ.μ.

στην Πειραιώς 260

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Τελευταία ευκαιρία

Το Athens Photo Festival 2016 ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή. Η γιορτή της φωτογραφίας στην Ελλάδα περιλαμβάνει έργα 85 καταξιωμένων και ανερχόμενων καλλιτεχνών από 26 χώρες. Η φετινή θεματική, [Mis/Dis]Placed, προτείνει μια περιήγηση σε αφηγήσεις που ερμηνεύουν τις θέσεις και τις αντιθέσεις του σύγχρονου κόσμου.

​​Μουσείο Μπενάκη,

κτίριο της οδού Πειραιώς

ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Βέντερς, ξανά

Ενα από τα πιο αγαπημένα θερινά σινεμά της Αθήνας, το «Λαΐς» της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, υπόσχεται και για φέτος το καλοκαίρι ένα πλούσιο σινεφίλ πρόγραμμα. Αυτή την εβδομάδα μέχρι και τις 3/8, «Η αγωνία του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι» και «Ενας Αμερικανός φίλος».

​​Ιερά Οδός 48

και Μεγάλου Αλεξάνδρου

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260

Χορός σε άλλο… μέρος

Οι χορευτές και χορογράφοι Aρια Μπουμπάκη, Pauline Brun, Noga Golan και Calixto Neto συναντήθηκαν στη Γαλλία στο πλαίσιο του προγράμματος ex.e.r.ce. Το πρόγραμμα στάθηκε αφορμή για τη συνεργασία τους και τη «γέννηση» του έργου «and we are not at the same place», το οποίο παρουσιάζουν σήμερα και αύριο στο Φεστιβάλ Αθηνών.

​​Μετά την αυριανή παράσταση

θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό

ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

«Αταξία»

Μέχρι και τον Οκτώβριο συνεχίζεται η ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έκθεση στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων με τίτλο «Αταξία». Εκτίθενται φωτογραφίες από τους 12 επιλαχόντες καλλιτέχνες που πήραν μέρος στον διαγωνισμό για το βραβείο Pictet. To κοινωνικό χάος, οι πολιτικές εξεγέρσεις και οι κλιματικές αλλαγές αποτελούν τον κύριο θεματικό πυρήνα των έργων.

​​Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων,

πλατεία Κουμουνδούρου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή