Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΑΤΡΟ

Αγαπητικός της Βοσκοπούλας

Θεσσαλονίκη

Στην κλιματιζόμενη αίθουσα του Βασιλικού Θεάτρου παρουσιάζεται έως τις 9 Σεπτεμβρίου (με υπέρτιτλους στην αγγλική και στη ρωσική γλώσσα) η παραγωγή του ΚΘΒΕ «Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας», σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή. Για τον Αύγουστο, κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή τα πρώτα 100 εισιτήρια προσφέρονται στην τιμή των 5 ευρώ. Η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνεται μόνο από τα Ταμεία του Βασιλικού Θεάτρου και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Οι παραστάσεις του «Αγαπητικού της βοσκοπούλας» δεν θα πραγματοποιηθούν από τις 12 έως τις 19 Αυγούστου.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Καλοκαιρινός Παύλος Σάμιος

Λήμνος

Ως τις 10 Αυγούστου θα διαρκέσει η έκθεση έργων του Παύλου Σάμιου με τίτλο «Στο Νησί…», στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης στον Κοντιά της Λήμνου. Ο Παύλος Σάμιος παρουσιάζει μια ιδιαίτερη σειρά έργων που έχουν ως θέμα τους τη θάλασσα, στην πρώτη έκθεσή του στη Λήμνο. Η έκθεση αποτελεί διοργάνωση του Δήμου Λήμνου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοντιατινών. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Δημήτρης Λούσκος.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Μουσικές διαχρονικές

Ιθάκη

Για 4η χρονιά διοργανώνεται το Φεστιβάλ Κιονίου Ιθάκης «Slap Back in the Face». Σε νέο ανοιχτό χώρο, στο δημοτικό parking του παραδοσιακού χωριού Κιονίου, θα φιλοξενηθεί ο συγκερασμός του διαχρονικού με το σύγχρονο. Στις 8/8 ανοίγουν το φεστιβάλ ο Βασίλης Λαγός και το Quinteto με την ποίηση του Γιώργου Δάγλα και στο φινάλε της πρώτης μέρας θα εμφανιστούν οι Χειμερινοί Κολυμβητές που, σε σχεδόν πλήρη απαρτία, θα χαρίσουν μια εμπειρία μουσικού αυθορμητισμού.

ΘΕΑΤΡΟ

Αντιγόνη

Βόλος

Μετά την παρουσίασή της στο Φεστιβάλ Αθηνών, η παράσταση «Αντιγόνη» του Ζαν Ανούιγ, σε σκηνοθεσία και μουσική της Ελένης Ευθυμίου, συνεχίζει την περιοδεία της με μία στάση στο Κηποθέατρο «Μελίνα Μερκούρη», στον Βόλο, την Τρίτη 9 Αυγούστου στις 9 μ.μ. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Βασιλική Τρουφάκου, Φαίδων Καστρής, Στέλιος Μάινας, Ανέζα Παπαδοπούλου κ.ά.

ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ

Ντοκιμαντέρ για το μετάξι

Eνα θεατρικό ντοκιμαντέρ για τη μεταξοβιομηχανία «Χρυσαλλίς» Γουμένισσας παρουσιάζουν οι ομάδες «Δρώσα Τέχνη» και «Ο θίασος των ονείρων» σε σκηνοθεσία της Αναστασίας Χατζηλιάδου. Συμμετέχουν κάτοικοι της περιοχής, ερευνητές, πρώην εργάτριες της μεταξοβιομηχανίας, αρχιτέκτονες, μηχανικοί και ερασιτέχνες ηθοποιοί. Την Κυριακή 7, τη Δευτέρα 8 και την Τρίτη 9 Αυγούστου στις 9.15 μ.μ. στην εσωτερική αυλή του Μεταξουργείου «Χρυσαλλίς» στη Γουμένισσα. Κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα 6944-173.330 και 6984-812.372.

ΜΥΚΟΝΟΣ

Εκθαμβωτικό «Blue» από τη Leda de Piart

Φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί κυρίως στις Κυκλάδες και χαρακτηρίζονται από τον ήλιο και το γαλάζιο του Αιγαίου φιλοξενεί το Grace Mykonos του ομίλου Grace Hotels έως τις 31 Αυγούστου. Είναι η ατομική έκθεση της Leda de Piart με τίτλο «Blue», που κοσμεί την αίθουσα τέχνης του boutique ξενοδοχείου που έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με τη Skoufa Gallery. Η φωτογράφος εστιάζει στις αρχιτεκτονικές γραμμές τους αλλά και στην ιδιαίτερη ομορφιά του κυκλαδίτικου τοπίου. Η έκθεση είχε προηγουμένως φιλοξενηθεί στη Skoufa Gallery της Μυκόνου.

ΚΡΑΝΙΔΙ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Μαύρη κωμωδία του Γ. Γαλίτη

Με τη μαύρη κωμωδία «Τα ραδίκια ανάποδα» του Γιώργου Γαλίτη συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του 3ου θεατρικού φεστιβάλ «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», με τίτλο «Μονήρεις εξομολογήσεις» στον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι, στο Κρανίδι Ερμιονίδας. Ο Γιώργος Γαλίτης ερμηνεύει και τους 13 ρόλους της παράστασης, ενώ και η σκηνοθεσία είναι του ίδιου. Την Παρασκευή 12 Αυγούστου στις 9 μ.μ. Το Φεστιβάλ, που διοργανώνει ο Θεατρικός Ομιλος Ερμιονίδα, συνεχίζεται έως τις 4 Σεπτεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες στο www.thoe.org.gr

ΔΙΟΝ

Θερινή περιοδεία για τη «Βαβέλ»

Υστερα από τις sold out παραστάσεις του χειμώνα, η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος παρουσιάζουν τη «Βαβέλ» σε όλη την Ελλάδα. Τη Δευτέρα 8 Αυγούστου εμφανίζονται στο Αρχαίο Θέατρο Δίου (45ου Φεστιβάλ Ολύμπου). «Βαβέλ» είναι ο τίτλος του νέου δίσκου τους που κυκλοφόρησε επίσημα από τη Feelgood Records, αλλά και ο τίτλος των καλοκαιρινών τους συναυλιών. Από τις καλοκαιρινές συναυλίες δεν θα λείπουν και όλες οι επιτυχίες της Νατάσσας Μποφίλιου καθώς και επιλεγμένες διασκευές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή