Πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

3' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Ο κήπος του Νομισματικού Μουσείου της Αθήνας υποδέχεται αύριο στις 9 μ.μ. την εξαιρετική σολίστ του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια, για μια παράσταση με φόντο την αυγουστιάτικη πανσέληνο. Οι μελωδίες θα είναι παραδοσιακές με συνοδεία χορευτικού συγκροτήματος.

• Η Φωτεινή Δάρρα εμφανίζεται σήμερα στο Κάστρο της Καβάλας, στο πλαίσιο του 59ου Φεστιβάλ Φιλίππων στις 9 μ.μ., με τον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον τραγουδιστή Γιώργο Φλωράκη, ερμηνεύοντας γνωστά μελοποιημένα ποιήματα των Αναγνωστάκη, Γκάτσου, Ελύτη και μέρος από το ανέκδοτο έργο του Δ. Παπαδημητρίου για το έργο του Γιώργου Σεφέρη.

• Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης θα δώσει αύριο μία συναυλία με έργα Βιβάλντι, Μπαχ, Βάγκνερ, Μπετόβεν, Μπιζέ και Σεν-Σανς στον αρχαιολογικό χώρο Ρόκκα Κισσάμου της Κρήτης, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γεωργίου Βράνου, με σολίστ τον βιολιστή της ΚΟΘ Ντέιβιντ Μπόγκοραντ και με τη σύμπραξη της Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Χανίων. Στις 9.30 μ.μ.

• Η ομαδική εικαστική έκθεση «Η περίπτωση Καποδίστρια» παρουσιάζεται στην Αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης στο Βουλευτικό του Ναυπλίου σε επιμέλεια Ιριδος Κρητικού.

• Η έκθεση του διεθνούς βραβείου φωτογραφίας «Prix Pictet» με τίτλο «Disorder» (Αταξία) φιλοξενείται στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων και παρουσιάζει έργα των 12 διακριθέντων φωτογράφων απ’ όλο τον κόσμο. @ Λεωνίδου και Μυλλέρου

• Καλλιτεχνικά μαθήματα σχεδίου και χρώματος προσφέρει σήμερα το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με θέματα εμπνευσμένα από τις συλλογές του σε μικρές ομάδες των επτά ατόμων από τις 9.30 π.μ. έως τη 1.30 μ.μ. με τον ζωγράφο Νικόλα Κληρονόμο. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.@ Πατησίων 44

• Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, παραγωγή του ΚΘΒΕ, παρουσιάζονται αύριο στην Αλεξανδρούπολη, στο θέατρο του πάρκου Εγνατία. Η παράσταση ανεβαίνει σε μια νέα, σύγχρονη μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα και σε σκηνοθεσία του διεθνούς φήμης Λιθουανού σκηνοθέτη Τσέζαρις Γκραουζίνις.

• Αύριο, Πέμπτη, στις 9 μ.μ. στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου ο συνθέτης Νίκος Κυπουργός, σε μια ιδιαίτερη βραδιά στο πλαίσιο του 59ου Φεστιβάλ Φιλίππων, ξεκινώντας από τη σχέση του Σεφέρη με τη μουσική, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τις Μέρες του, θα μας οδηγήσει στην ακρόαση αποσπασμάτων έργων του Beethoven, του Schubert και του Debussy για βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο.

• Μια ιδιαίτερη ατμοσφαιρική βραδιά πανσελήνου παρουσιάζει η Σόνια Θεοδωρίδου αύριο το βράδυ στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, στο πλαίσιο των Αισχυλείων 2016. Η διεθνούς φήμης υψίφωνος παρουσιάζει την ελληνική ανθολογία με αγαπημένες μελωδίες που φέρουν την υπογραφή μεγάλων Ελλήνων συνθετών όπως των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Κουγιουμτζή, Γιάννη Μαρκόπουλου, κ.ά.

• Ανοικτός για το κοινό θα είναι αύριο ο αρχαιολογικός χώρος του μυκηναϊκού νεκροταφείου στη θέση «Πελεκητή» της Πελλάνας από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ. @ Πελλάνα Λακωνίας

• Η αυριανή πανσέληνος θα είναι και μια ευκαιρία για περιήγηση στα τρία μουσεία-ιδρύματα στη Χώρα της Ανδρου. Οι εκθέσεις «Γιώργος Ζογγολόπουλος», «Επικράτειες του Νότου» και «Μία μέρα στο σχολείο του παρελθόντος» θα παραμείνουν ανοικτές έως τις 11 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.

• Το caf? του εθνικού αρχαιολογικού μουσείου φιλοξενεί αύριο το βράδυ τον Αδάμ Τσαρούχη σε ένα ακουστικό live που θα κινηθεί σε ακούσματα μεγάλων Ελλήνων συνθετών. Θα τον συνοδεύουν ο Μάριος Καζάς στο πιάνο και ο Δημήτρης Πράπας στην τρομπέτα. Εναρξη στις 10.15 μ.μ. (Πατησίων 44)

• Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του εορτασμού της αυριανής αυγουστιάτικης πανσελήνου, θα φιλοξενήσει στο αίθριο του μουσείου το συγκρότημα String Demons. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

• Συνεχίζεται η ομαδική έκθεση χαρακτικής με τίτλο «Ιταλοί καλλιτέχνες ’70-’80» στο Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών – Μουσείο Βάσως Κατράκη, στο Αιτωλικό (Κορυσχάδων 1).

• «Αιγαίον: Ταυτότητες και Διαδρομές» είναι ο τίτλος της ομαδικής έκθεσης που παρουσιάζεται στην γκαλερί «Citronne», στον Πόρο.

• Στο Ιδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού συνεχίζεται η έκθεση για τον Βλάση Κανιάρη με τίτλο «Προς Τήνο ΙΙΙ». Η σχέση του Κανιάρη με την Τήνο ξεκινά το 1951, όταν την επισκέφθηκε για πρώτη φορά με την τότε αρραβωνιαστικιά του και Τήνια στην καταγωγή Μαίρη Κανιάρη.

• Η ταινία «Ενα μπιζέλι για σπίτι» (2014) του Τόμας Χάινμαν προβάλλεται σήμερα στην πλατεία του χωριού Αγία Παρασκευή Σπιάντζας του νομού Ηλείας στις 8.30 μ.μ. από την ταινιοθήκη του «Νεανικού Πλάνου», στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή