Πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

3' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

-Στον αύλειο χώρο του Μουσείου της Ακρόπολης δίνουν συναυλία σήμερα στις 9 μ.μ. οι The Swingin’ Cats.

-Παράσταση χορού και μουσικής από τον κορυφαίο χορευτή και χορογράφο του Μπαλέτου της Κρατικής Τηλεόρασης της Κούβας Alejandro Ceballos και τον συνθέτη και ερμηνευτή αρχαίας ελληνικής λύρας Νίκο Ξανθούλη στο αίθριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, σήμερα στις 8.30 μ.μ. Παράλληλα, αρχαιολόγοι του μουσείου και ξεναγοί του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών θα αφηγηθούν άγνωστες «Ιστορίες της νύχτας» που αφορούν ορισμένα από τα διασημότερα εκθέματα.

-Ανοιχτός θα παραμείνει σήμερα από τις 8 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα για την αυγουστιάτικη πανσέληνο ο αρχαιολογικός χώρος του Σουνίου.

-Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και στο Μουσείο Βραυρώνας από τις 19.00 έως τις 20.30 και μετά συναυλία τζαζ μουσικής στον αύλειο χώρο του μουσείου από τον σαξοφωνίστα Δημήτρη Βασιλάκη και τους συνεργάτες του.

-Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης θα εμφανιστεί ο Βασίλης Λέκκας στον κήπο της κεντρικής εισόδου στις 9 το βράδυ.

-Παρατήρηση στον έναστρο νυχτερινό ουρανό με τηλεσκόπια για όσους επισκεφθούν σήμερα το Αρχαιολογικό Μουσείο Αρτας. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός από τις 8 το βράδυ ώς τα μεσάνυχτα.

-Ο κήπος του Νομισματικού Μουσείου της Αθήνας υποδέχεται σήμερα στις 9 μ.μ. τη σολίστ του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια, για μια παράσταση με φόντο την αυγουστιάτικη πανσέληνο.

-Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης δίνει σήμερα μία συναυλία με έργα Βιβάλντι, Μπαχ, Βάγκνερ, Μπετόβεν, Μπιζέ και Σεν-Σανς στον αρχαιολογικό χώρο Ρόκκα Κισσάμου της Κρήτης, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γεωργίου Βράνου, με σολίστ τον βιολιστή της ΚΟΘ Ντέιβιντ Μπόγκοραντ και με τη σύμπραξη της Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Χανίων. Στις 9.30 μ.μ.

-Η ομαδική εικαστική έκθεση «Η περίπτωση Καποδίστρια» παρουσιάζεται στην Αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης στο Βουλευτικό του Ναυπλίου σε επιμέλεια Ιριδος Κρητικού.

-Η έκθεση του διεθνούς βραβείου φωτογραφίας «Prix Pictet» με τίτλο «Disorder» (Αταξία) φιλοξενείται στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων και παρουσιάζει έργα των 12 διακριθέντων φωτογράφων απ’ όλο τον κόσμο (Λεωνίδου και Μυλλέρου).

-Οι «Επτά επί Θήβας»του Αισχύλου, παραγωγή του ΚΘΒΕ, παρουσιάζονται σήμερα στην Αλεξανδρούπολη, στο θέατρο του πάρκου Εγνατία. Η παράσταση ανεβαίνει σε μια νέα, σύγχρονη μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα και σε σκηνοθεσία του διεθνούς φήμης Λιθουανού σκηνοθέτη Τσέζαρις Γκραουζίνις. Πρωταγωνιστεί ο Γιάννης Στάνκογλου.

-Στις 9 μ.μ. στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου ο συνθέτης Νίκος Κυπουργός, σε μια ιδιαίτερη βραδιά στο πλαίσιο του 59ου Φεστιβάλ Φιλίππων, ξεκινώντας από τη σχέση του Σεφέρη με τη μουσική, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τις Μέρες του, θα μας οδηγήσει στην ακρόαση αποσπασμάτων έργων του Beethoven, του Schubert και του Debussy για βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο.

-Η Σόνια Θεοδωρίδου εμφανίζεται σήμερα το βράδυ στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, στο πλαίσιο των Αισχυλείων 2016. Η διεθνούς φήμης υψίφωνος παρουσιάζει την ελληνική ανθολογία με αγαπημένες μελωδίες που φέρουν την υπογραφή μεγάλων Ελλήνων συνθετών όπως των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Κουγιουμτζή, Γιάννη Μαρκόπουλου, κ.ά.

-Περιήγηση στα τρία μουσεία-ιδρύματα στη Χώρα της Ανδρου. Οι εκθέσεις «Γιώργος Ζογγολόπουλος», «Επικράτειες του Νότου» και «Μία μέρα στο σχολείο του παρελθόντος» θα παραμείνουν ανοικτές σήμερα έως τις 11 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.

-Ο Αδάμ Τσαρούχης εμφανίζεται σήμερα στο caf? του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Θα παρουσιάσει ένα ακουστικό live που θα κινηθεί σε ακούσματα μεγάλων Ελλήνων συνθετών. Τον συνοδεύουν ο Μάριος Καζάς στο πιάνο και ο Δημήτρης Πράπας στην τρομπέτα. Εναρξη στις 10.15 μ.μ. (Πατησίων 44).

-Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη φιλοξενεί στο αίθριο του μουσείου το συγκρότημα String Demons. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

-Συνεχίζεται η ομαδική έκθεση χαρακτικής με τίτλο «Ιταλοί καλλιτέχνες ’70-’80» στο Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών – Μουσείο Βάσως Κατράκη, στο Αιτωλικό (Κορυσχάδων 1).

-«Αιγαίον: Ταυτότητες και Διαδρομές» είναι ο τίτλος της ομαδικής έκθεσης που παρουσιάζεται στην γκαλερί «Citronne», στον Πόρο.

-Στο ΙδρυμαΤηνιακού Πολιτισμού συνεχίζεται η έκθεση για τον Βλάση Κανιάρη με τίτλο «Προς Τήνο ΙΙΙ».

-Eργα Μπετόβεν και Σούμαν θα παρουσιαστούν σήμερα στο θέατρο «Απόλλων» της Σύρου στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων. Στις 9 μ.μ.

-Συνεχίζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου η έκθεση «Vanity» με την ιστορία του κοσμήματος από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή