Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Λεονάρντο Κρεμονίνι

Υδρα

Στο πλαίσιο του τριήμερου αφιερώματος του Δήμου Υδρας στην ιταλική κουλτούρα, μεγάλη ανθολογική έκθεση του Ιταλού καλλιτέχνη Λεονάρντο Κρεμονίνι σε επιμέλεια του Αλέξη Βερούκα εγκαινιάζεται απόψε στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Υδρας. Παρουσιάζονται συνολικά 32 έργα ζωγραφικής και χαρακτικής. Θα ακολουθήσει, στις 11 μ.μ., προβολή της ταινίας του Φελίνι «La Strada» στην Κινηματογραφική Λέσχη του νησιού.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Μια βαλίτσα τραγούδια

Ελευσίνα

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και οι έγχορδοι μουσικοί συνοδοιπόροι του παρουσιάζουν τη συναυλία «Μικρή βαλίτσα» με παλιά και νέα τραγούδια του στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας την Τετάρτη 7/9 και ώρα 8.30 μ.μ. στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης Αισχύλεια 2016. Ο δημοφιλής ερμηνευτής θα τραγουδήσει αγαπημένες επιτυχίες από όλες τις δισκογραφικές δουλειές του και τραγούδια άλλων συνθετών με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο.

ΘΕΑΤΡΟ

Η Εκάβη στις Κυκλάδες

Δήλος

Η παράσταση «Εκάβη, μια πρόσφυγας στη Δήλο», παρουσιάζεται σήμερα στις 6 μ.μ. στο αρχαίο θέατρο Δήλου. Πρόκειται για ένα θεατρικό δρώμενο του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου βασισμένο στους μονολόγους της τραγικής βασίλισσας από τα έργα «Εκάβη» και «Τρωάδες» του Ευριπίδη, με πρωταγωνίστρια τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη. Επειδή το Θέατρο της Δήλου δεν μπορεί να υποδεχθεί μεγάλο αριθμό θεατών, η παράσταση θα γίνει χωρίς τις συνήθεις ανέσεις, στο φως της ημέρας, ενώπιον εξαιρετικά περιορισμένου κοινού, που θα πρέπει να ακολουθεί πιστά και απαρέγκλιτα τις οδηγίες του προσωπικού της Εφορείας.

ΜΟΥΣΙΚΗ

«Κιβωτός» στο Αλκαζάρ

Λάρισα

Τραγούδια των Κραουνάκη, Νικολακοπούλου, Ρεμπούτσικα, Γαλάνη, Μικρούτσικου, Αλεξίου, Παπαδημητρίου, Γκανά, Καββαδία, Αδελφών Κατσιμίχα, Μαχαιρίτσα, Καραΐνδρου και πολλών άλλων θα παρουσιάσουν ο Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Περρής την Τρίτη 6/9 στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας. Οι δύο ερμηνευτές φέτος περιοδεύουν μαζί σε όλη την Ελλάδα με αφορμή την κυκλοφορία της κοινής δισκογραφικής τους δουλειάς με τίτλο «Κιβωτός».

ΑΝΔΡΟΣ

Μικρούτσικος,

Πασχαλίδης μαζί

Με τη συναυλία των Θάνου Μικρούτσικου και Μίλτου Πασχαλίδη ολοκληρώνεται απόψε το Διεθνές Φεστιβάλ Ανδρου, που διοργάνωσε ο Δήμος Ανδρου υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Παντελή Βούλγαρη. Οι δύο ερμηνευτές και συνθέτες ένωσαν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους αυτό το καλοκαίρι και περιοδεύουν σε όλη την Ελλάδα συνοδευόμενοι από τη Μιρέλα Πάχου και μια ομάδα μουσικών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια από τις προσωπικές τους δισκογραφίες καθώς και διασκευές. Στις 9 μ.μ. στο Ανοιχτό Θέατρο Χώρας Ανδρου.

ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

8o Street Mode

Festival

Με τη συμμετοχή των Alpha Blondy & The Solar System, των Original Sugar Hill Gang, του Γιάννη Αγγελάκα, των Ημισκούμπρια και άλλων 14 ονομάτων της διεθνούς και εγχώριας σκηνής πραγματοποιείται το 8o Street Mode Festival, απόψε και αύριο στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης. Οι δράσεις ξεκινούν από νωρίς το απόγευμα με επιδείξεις bmx, street dance και break dancing, διαγωνισμό συγκροτημάτων και παρκούρ, δημιουργία γκράφιτι από Ελληνες και ξένους καλλιτέχνες, προβολές κ.ά. Περισσότερες πληροφορίες στο www.streetmode.gr.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο Πήτερ Παν

και οι πριγκίπισσές του

Η Μάγισσα Κλο Κλο, μαζί με τον πειρατή Κάπτεν Χουκ και τον πιστό βοηθό του Μίστερ Σμι, αιχμαλωτίζει τις Πριγκίπισσες των παραμυθιών στο νησί του Δράκου. Την ίδια στιγμή, ο Πήτερ Παν με τη βοήθεια της Τίνκερμπελ και των Νεραϊδών καταστρώνουν το σχέδιο διάσωσης και κατευθύνονται προς το πειρατικό πλοίο. Κάτι παράξενο συμβαίνει στη Χώρα του Ποτέ και τα παιδιά θα το μάθουν στην παράσταση «Πήτερ Παν και Πριγκίπισσες» που παρουσιάζεται στο θέατρο Κήπου στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 7/9.

ΠΑΤΡΑ

Βήμα στους νέους

καλλιτέχνες

Το μουσικό σχήμα «Ιδιότροπον» και η Πατρινή ερμηνεύτρια Μαρία Ρούτση, η οποία παρουσιάζει τη μουσική παράσταση «Πώς να σωπάσω», θα κλείσουν σήμερα στο αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου (9.30 μ.μ.) το τριήμερο του Βήματος Νέων Καλλιτεχνών του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας για το 2016. Το μουσικό σχήμα «Ιδιότροπον» δημιουργήθηκε το 2007 στην Πάτρα. Πειραματίζεται με μουσικές διαφόρων προελεύσεων, με διασκευές μουσικών και συγκροτημάτων του σήμερα, και κυρίως με δικές του συνθέσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή