Επιλογές της εβδομάδας: Αθήνα

Επιλογές της εβδομάδας: Αθήνα

4' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ

Μουσική «φωτιά» στη μεγάλη σκηνή του Γκαζιού

Δυνατά ξεκινάει η επόμενη εβδομάδα για την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, καθώς η μία συναυλία είναι καλύτερη από την άλλη. Η αρχή θα γίνει με τον δημοφιλή Γιάννη Χαρούλη (5, 6, 7/9) που και φέτος ταξιδεύει το κοινό σε άλλους τόπους και άλλες εποχές, από το χθες μέχρι το σήμερα, με αγαπημένα τραγούδια μπλεγμένα όπως πάντα με τις βαθιές ρίζες της κρητικής παράδοσης. Η συνέχεια ανήκει στον Παύλο Παυλίδη και τους B-Movies που ανεβαίνουν στη σκηνή στις 8/9 με το νέο τους άλμπουμ «Μια πυρκαγιά σ’ ένα σπιρτόκουτο», που κυκλοφόρησε στις αρχές Απριλίου από την Inner Εar. Οι μέχρι τώρα κριτικές το κατατάσσουν ως ένα από τα καλύτερά τους. Φυσικά δεν θα λείψουν τραγούδια από το σύνολο της πορείας του Παύλου Παυλίδη, από τα Ξύλινα Σπαθιά μέχρι και σήμερα. Τη σκυτάλη παίρνει στις 9/9 ο Κωνσταντίνος Βήτα. Αυτήν τη φορά με αφορμή το νέο του άλμπουμ «Ομόνοια» ξεκινάει μια σειρά συναυλιών με αφετηρία την Τεχνόπολη, «το κέντρο της Αθήνας», όπως ο ίδιος λέει. «Ομόνοια – η Μεγάλη Αρκτος κοιμάται στην άμμο. Ο απόφοιτος εισέρχεται σε έναν οραματικό κόσμο κάνοντας μια βουτιά στην πισίνα εκεί όπου όλα τα πρόσωπα στον πάτο μοιάζουν τόσο καθαρά και αδιάφορα, όπως οι προτομές των ποιητών στα γκρίζα πάρκα. Είναι το απέραντο άσπρο, μια λεπτή γραμμή που κάποιος χάραξε για να μη λησμονηθεί η ατραπός της αγάπης. Υπνωτικοί δρόμοι και αποστάσεις δημιουργούν τη σχηματική έννοια της Ομόνοιας, εκεί όπου οι απαντήσεις δεν είναι σημαντικές αλλά το ταξίδι».

​​Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων

στις 5, 6, και 7 Σεπτεμβρίου, Γκάζι

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Μια «Βαβέλ» από τραγούδια

Υστερα από μία απόλυτα επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο, γεμάτη sold out συναυλίες και χιλιάδες κόσμου να τους ακολουθεί με ενθουσιασμό, η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος παρουσιάζουν την ξεχωριστή ΒΑΒΕΛ τους, στη μοναδική αθηναϊκή τους συναυλία, στο Θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη. Με την ολοκαίνουργια ΒΑΒΕΛ να έχει ήδη κατακτήσει τα ραδιόφωνα και να έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές, η Νατάσσα Μποφίλιου γιορτάζει για μία και μοναδική βραδιά στην Αθήνα με τους συνεργάτες της και μαζί υπόσχονται ένα από τα πιο δυνατά live. Τα νέα και ήδη αγαπημένα τραγούδια τους μπερδεύονται αρμονικά με όλες τις μεγάλες επιτυχίες της δυναμικής τριάδας του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού καθώς και με επιλεγμένες διασκευές σπουδαίων τραγουδιών, σε ένα πρόγραμμα που συναρπάζει και συγκινεί.

​​Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Πέτρας, Πετρούπουλη, 9 μ.μ.

ΗΡΩΔΕΙΟ

Ο Τρωικός Πόλεμος στον ελληνικό Εμφύλιο

Η «Ορέστεια» σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά έρχεται στην Αθήνα, για μία και μοναδική παράσταση, ολοκληρώνοντας την επιτυχημένη περιοδεία της. Ο Γιάννης Χουβαρδάς με μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών και καλλιτεχνικών συντελεστών δημιούργησε μια παράσταση για τη μοναδική σωζόμενη αρχαία τριλογία «Αγαμέμνων, Χοηφόροι, Ευμενίδες», ένα τολμηρό θεατρικό εγχείρημα. Τοποθετείται στην περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και του ελληνικού εμφυλίου. Θέτει τον αιώνιο Αισχύλο στο σήμερα και μεταφέρει τον Τρωικό Πόλεμο μέσα στον χωροχρόνο του τελευταίου ελληνικού πολέμου, του αιματηρού εμφυλίου. Πρωταγωνιστούν οι Νίκος Κουρής, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Στεφανία Γουλιώτη, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

​​Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου,

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

ΑΣΤΥ

Φόρος τιμής στον Βέντερς

Αφιέρωμα στον σπουδαίο Γερμανό σκηνοθέτη Βιμ Βέντερς διοργανώνει με την αρχή του φθινοπώρου ο κινηματογράφος Αστυ έως τις 7 Σεπτεμβρίου. Σήμερα Σάββατο και αύριο θα προβληθούν «Τα φτερά του έρωτα» (6 και 10.15 μ.μ.) και «Ενας Αμερικανός φίλος» (8.10 μ.μ.).

​​Κάθε μέρα μπορεί κανείς να παρακολουθήσει 2 ταινίες με εισιτήριο 6 ευρώ.

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Μια κουρασμένη ντίβα

Η ομάδα «Χ-αίρεται» παρουσιάζει την Πέμπτη 8/9 το έργο «Ο αδαής και ο παράφρων» του Τόμας Μπέρνχαρντ. Μια ντίβα της όπερας, εξαντλημένη από την πειθαρχία που έχει επιβάλει στον εαυτό της, αποφασίζει να αποσυρθεί με τον τυφλό πατέρα της στην εξοχή.

​​Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης,

Πειραιώς 206

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Μουσική στον Κήπο

Η ορχήστρα νυκτών εγχόρδων «Αττικα» παρουσιάζει τη συναυλία «Mandolino notturno» σε μουσική διεύθυνση Αρη Δημητριάδη, με τον τενόρο Γιάννη Χριστόπουλο και έργα Σούμπερτ, Μέντελσον, Οφενμπαχ, Τσαϊκόφσκι και άλλων συνθετών στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

​​Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.30 μ.μ., Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη

ΗΡΩΔΕΙΟ

Και οι 100 είναι υπέροχοι

Η Τσιγγάνικη Συμφωνική Ορχήστρα της Βουδαπέστης, η οποία αποτελείται από εκατό μουσικούς, εμφανίζεται στο Ηρώδειο. Οι μουσικοί της παίζουν ενστικτωδώς, χωρίς παρτιτούρα, μακριά από κάθε πρωτόκολλο. Αυτοσχεδιάζουν, επεμβαίνουν, κάνουν παραλλαγές, παίζουν με την ελευθερία μιας τσιγγάνικης γιορτής.

​​Την Πέμπτη 8/9 στις 8.30 μ.μ.,

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ

Αισχύλος στους Βράχους

Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, η τραγωδία που θέμα της έχει τη σύγκρουση των δύο γιων του Οιδίποδα, η καλοκαιρινή παραγωγή του ΚΘΒΕ, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη». Παίζουν μεταξύ άλλων οι Γιάννης Στάνκογλου, Χρίστος Στυλιανού, Γιώργος Καύκας, Νάντια Κοντογιώργη κ.ά.

​​Παρουσιάζεται τη Δευτέρα 5/9,

στις 9 μ.μ. Βύρωνας

GAZARTE

Τζαζ και άλλα

Ο σπουδαίος Ελληνας σαξοφωνίστας Δημήτρης Τσάκας έρχεται μαζί με τους Τsakelectric στο Gazarte. To ξεχωριστό κουιντέτο θα παρουσιάσει μουσικές από τον νέο δίσκο του «Α man dreams» καθώς και τζαζ κομμάτια –και όχι μόνο– προσαρμοσμένα στον ήχο του γκρουπ. Ο τελευταίος χαρακτηρίζεται από τον συνδυασμό synths και κλασικού πιάνου. Αύριο στις 10 μ.μ.

​​Βουτάδων 32-34,

Γκάζι, Gazarte

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή