Περισσότερες από 130 εκδηλώσεις σε ένα τριήμερο

Περισσότερες από 130 εκδηλώσεις σε ένα τριήμερο

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τώρα που η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει και οι παραλίες γίνονται λιγότερο φιλόξενες, τα μουσεία, τα μνημεία και οι χώροι πολιτισμού της Αθήνας «αποζημιώνουν» τους κατοίκους της πόλης δίνοντάς τους την ευκαιρία να περάσουν ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο τέχνη στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς. «Βία και ανεκτικότητα» είναι δεύτερη χρονιά ο κεντρικός θεματικός άξονας του εορτασμού, στον οποίο συμμετέχουν όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι και τα δημόσια αρχαιολογικά μουσεία της χώρας με πάνω από 130 εκδηλώσεις και ελεύθερη είσοδο στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, από σήμερα έως την Κυριακή το υπουργείο Πολιτισμού παρουσιάζει τον κύκλο δωρεάν εκδηλώσεων «Διωγμοί: παλιές και νέες ιστορίες», με τη σύμπραξη 30 πολιτιστικών φορέων της Αττικής. Ανάμεσά τους, το Μουσείο Μπενάκη, που μεταξύ άλλων διοργανώνει ξενάγηση με θέμα την ιδιαίτερη ταυτότητα των Ελλήνων προσφύγων από τη Μικρά Ασία και προβολή του ντοκιμαντέρ «Σμύρνη. Η καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης» της Μαρίας Ηλιού, το Μουσείο Ακρόπολης, όπου θα παρουσιαστούν γλυπτά με εμφανή ίχνη από την Περσική καταστροφή, και το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, το οποίο εστιάζει στα «Φαινόμενα βίας και ανεκτικότητας κατά τους βυζαντινούς και μεταβυζαντινούς χρόνους».

Ξεχωρίζουν, επίσης, η συναυλία με τίτλο «Βία, ανεκτικότητα και έλεος στην όπερα» στο φουαγιέ του Θεάτρου Ολύμπια και η προβολή ταινιών από το αρχείο του Διεθνούς Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου Αθήνας στο Επιγραφικό Μουσείο.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή