Στην Ανγκρια, αδελφές μου, στην Ανγκρια

Στην Ανγκρια, αδελφές μου, στην Ανγκρια

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Στην Ανγκρια, αδελφές μου, στην Ανγκρια» – αυτή θα μπορούσε να είναι μια εναλλακτική ατάκα στις «Τρεις αδελφές» του Τσέχοφ, έργο το οποίο η Μαρία Γιαγιάννου επιτυχώς αποφάσισε ότι θα μπορούσε να πηγάζει από τη ζωή των Σάρλοτ, Eμιλι και Αν Μπροντέ.

Η «Ανγκρια» (εκδ. Μελάνι) της Γιαγιάννου συμμετέχει στο φεστιβάλ «Αναλόγιο 2016», το οποίο για ακόμη μία χρονιά παρουσιάζεται στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, ξεκίνησε στις 20 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 4 Οκτωβρίου.

Τα αδέλφια Βροντή, που αποτελούν ευθεία αναφορά στις αδελφές Μπροντέ, δημιουργούν, όπως λέει η συγγραφέας, μια οικογενειακή δραμεντί, αφού το έργο μοιάζει να ισορροπεί μεταξύ σαρκαστικής αυτογνωσίας, γεμάτης χιούμορ, και δραματικής γνώσης του έξω κόσμου. Παρότι το ίδιο το έργο πατάει στις δύο αυτές βάρκες, τα νερά της Γιαγιάννου επιτείνουν αφενός την άνωση και αφετέρου είναι λιμάνι που καμία… βροντή δεν μπορεί να ταράξει.

Η Ανγκρια είναι ένας μη-τόπος, παραμένει όμως κατάσταση. Είναι κάτι σαν τον παράδεισο και την κόλαση, που, ενώ δεν είναι χειροπιαστοί τόποι, διατηρούν όλες τις αισθήσεις που προκαλούνται στα σώματα. Τα αδέλφια Βροντή έρχονται αντιμέτωπα με την πραγματικότητα της ενηλικίωσης, η οποία καμία σχέση δεν έχει με την παιδική τους ηλικία και το μόνο που μπορεί πλέον να προκαλέσει είναι η προσδοκία μιας άλλης ζωής, δίχως αυτό το πινγκ πονγκ με μπαλάκι τα αντικειμενικά γεγονότα που ερμηνεύονται με υποκειμενικά μέσα. Οπως λέει και η συγγραφέας, «τα όνειρα βουλιάζουν στον βαλτότοπο της καθημερινότητας. Μόνο από εκεί μπορούν και πάλι να αναδυθούν».

Η σκηνοθεσία είναι του Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη, ενώ παίζουν απόφοιτοι της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών.

​​Τρίτη 4 Οκτωβρίου, στις 18.30. Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, Φρυνίχου 14, Πλάκα. Είσοδος 5 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή