Ενα μητροπολιτικό πάρκο γεμάτο τζαζ

Ενα μητροπολιτικό πάρκο γεμάτο τζαζ

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακυκλοφόρητες συνθέσεις, αριστοτεχνικοί αυτοσχεδιασμοί και βραβευμένα έργα της διεθνούς τζαζ σκηνής συναντούν τις σύγχρονες αναγνώσεις της παράδοσης.

Ελληνες μουσικοί του διεθνούς ρεπερτορίου της τζαζ συναντιούνται σε μουσικές περιπλανήσεις στο Ξέφωτο και την Αγορά του ΚΠΙΣΝ, προτείνοντας άλλοτε ζωηρές και άλλοτε μυστηριώδεις, αλλά πάντοτε οικείες μελωδίες, μπλέκοντας ήχους και ρυθμούς από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η σειρά συναυλιών Parklife, που συντρόφευσε τα Σαββατοκύριακα του φετινού καλοκαιριού, ολοκληρώνεται στις 8 και 9 Οκτωβρίου, με τον κύκλο «Τζαζ μουσικές του κόσμου», δίνοντας παράλληλα τη θέση της σε μια νέα σειρά μουσικών συναυλιών με τίτλο «Τζαζ διαχρονίες» που θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του τέταρτου μέρους των συναυλιών Parklife, το Takis Barberis Group με τη συνοδεία του σαξοφωνίστα David Lynch θα παρουσιάσει περίτεχνες συνθέσεις, μπλέκοντας funk, rock και αφρικανικούς ήχους με την ινδική, βαλκανική και ελληνική παράδοση, ενώ οι Dimitri Vassilakis και Nana Simopoulos υπόσχονται να προσφέρουν μια πολυπολιτισμική μουσική περιπλάνηση στους new age και world jazz ήχους.

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, με την εκφραστική φωνή της Σαβίνας Γιαννάτου και τους ήχους του συγκροτήματος Primavera en Salonico θα ξεδιπλωθεί στο καταπράσινο Πάρκο του ΚΠΙΣΝ η μουσική παράδοση της Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Tην ίδια ημέρα, οι Klezmer Yunan με τη θεατρική σκηνική παρουσία τους και το κλαρίνο σε κυρίαρχο ρόλο υπόσχονται να παρασύρουν το μουσικόφιλο κοινό της Αθήνας σε μια γιορτή με μελωδίες από όλο τον κόσμο.

​​Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ωρα έναρξης: 8 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή