Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

3' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΑΤΡΟ

«Σωτηρία με λένε»

Κιλκίς

Το ΚΘΒΕ παρουσιάζει το έργο της Σοφίας Αδαμίδου «Σωτηρία με λένε», σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χατζηβασιλείου με την ερμηνεία της Εφης Σταμούλη στον ρόλο της Σωτηρίας Μπέλλου, στις 19 Οκτωβρίου (8.30 μ.μ.) στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς. «Λίγες ώρες πριν από τη σοβαρή επέμβαση που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη φωνή της, η μεγάλη λαϊκή ερμηνεύτρια δεν σταματά να μιλά για την ζωή της: τα πρώτα χρόνια στη Χαλκίδα, την αναχώρηση για την Αθήνα μια μέρα μετά το ξέσπασμα του ελληνοϊταλικού πολέμου, τη συνεργασία με τον Τσιτσάνη…».

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η «γιορτή» της Μαρίζας Ρίζου

Καλαμάτα

Υστερα από μια σειρά πολύ επιτυχημένων καλοκαιρινών παραστάσεων και σχεδόν ταυτόχρονα με την κυκλοφορία της δεύτερης δισκογραφικής της δουλειάς με τίτλο «Μεγάλη Γιορτή» από τη Feelgood Records, η Μαρίζα Ρίζου συνεχίζει τις εμφανίσεις της σε όλη την Ελλάδα. Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου η δημοφιλής τραγουδίστρια μαζί με τη μπάντα της εμφανίζονται στο Baba Yaga Gastro Pub στην Καλαμάτα, με αφορμή τον ένα χρόνο λειτουργίας του. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΘΕΑΤΡΟ

Για μικρούς και μεγάλους

Θεσσαλονίκη

«Το αγόρι με τη βαλίτσα» του Μάικ Κένι, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα, μετά την περιοδεία του σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα με το Κλιμάκιο Μακεδονίας-Θράκης και επιλεκτικές παρουσιάσεις του στη Θεσσαλονίκη, εντάσσεται φέτος στο ρεπερτόριο της Νεανικής Σκηνής και παρουσιάζεται από αύριο στη Μονή Λαζαριστών στη Σκηνή Σωκράτης Καραντινός. Ενα έργο που απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικους θεατές.

ΕΚΘΕΣΗ

Για την Ελλάδα και τη Γαλλία

Θεσσαλονίκη

Οι εκθέσεις «Ο Ντελακρουά σκηνοθετεί το ’21» και «Ο Φιλιποτό δημιουργεί το Πανόραμα της Πολιορκίας του Παρισιού» παρουσιάζονται στο Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών. Δύο σημαντικές ιστορικές στιγμές για την Ελλάδα και τη Γαλλία, η Επανάσταση του 1821 και η Πολιορκία του Παρισιού το 1870, φωτίζονται στους εκθεσιακούς χώρους του Τελλογλείου μέσα από μια εξαιρετική εικαστική διατύπωση, συνδέονται και αποκαλύπτουν τα αισθήματα φιλίας και υποστήριξης μεταξύ των δύο λαών. Κι ακόμη, αναδεικνύουν τη σχέση θύτη-θύματος σε έργα που λίγο ή πολύ επηρέασαν τη ροή των γεγονότων σε μια οπτική που δεν έχει παρουσιαστεί ξανά στο κοινό. Θα τις εγκαινιάσει την Τρίτη 18/10 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

ΠΑΤΡΑ

«Το άλλο μου

ολόκληρο»

To βιβλιοπωλείο «Το Δόντι» στην Πάτρα και οι εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν το βιβλίο της Τασούλας Επτακοίλη «Το άλλο μου ολόκληρο», ένα σπαρακτικό ημερολόγιο για την απώλεια, μια καταγραφή γεγονότων, σκέψεων και συναισθημάτων. Η συγγραφέας το απευθύνει στο «άλλο της ολόκληρο», στον σύντροφό της, που έφυγε από τη ζωή τον Οκτώβριο του 2014. Για την έκδοση θα μιλήσουν η Ρούλα Κωστακοπούλου, δημοσιογράφος-κοινωνιολόγος, η Μίνα Πετροπούλου, φιλόλογος, δρ κοινωνιολογίας και η συγγραφέας. Την Παρασκευή 21/10 στις 8.30 μ.μ. (Φιλοποίμενος 36-42, είσοδος Μεγάρου Πραπόπουλου)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο «απελέκητος» λόγος

του Μακρυγιάννη

«Εγώ την αλήθεια θα την ειπώ γυμνή», έλεγε ο Μακρυγιάννης, ο ήρωας του σπαθιού και της πένας, που έδωσε συγκλονιστικό μάθημα ιστορίας με την «απελέκητη γραφή» του. Με αφορμή τα 150 χρόνια από τον θάνατο του Στρατηγού Μακρυγιάννη, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Θανάσης Σαράντος σκηνοθετεί και ερμηνεύει τα «Απομνημονεύματα» του ήρωα, σήμερα και αύριο στο μικρό θέατρο της Μονής Λαζαριστών. Η παράσταση, που παρουσιάστηκε με επιτυχία στην Αθήνα, στην Πάτρα αλλά και στη γενέτειρα του ήρωα, το Κροκύλειο Φωκίδος, φιλοξενείται τώρα στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών.

ΠΑΤΡΑ

Η νέα δουλειά

του Γ. Χρηστάκου

Η γκαλερί Cube της Πάτρας παρουσιάζει την καινούργια δουλειά του Γιάννη Χρηστάκου, στην ατομική του έκθεση με τίτλο «Ουτοπικές Τοπογραφίες» που λειτουργεί σαν συνέχεια και εξέλιξη της δουλειάς του, η οποία παρουσιάστηκε στην Cube με τίτλο «Αυτός δεν είναι ο κόσμος μου». «Η ιδέα της κλωστής, η οποία σχετίζεται με πρώιμες μνήμες μου ως παιδί μοδίστρας, ζωγραφικά αναπαριστώμενη με τη γραμμή, πρωταγωνιστεί σχεδόν στο σύνολο του πρόσφατου έργου μου και χρησιμοποιείται για τη σύνθεση ενός ιδιωματικού μοτίβου», εξηγεί ο ίδιος ο καλλιτέχνης. Διάρκεια έως τις 5/11.

ΚΑΒΑΛΑ

«Το αμάρτημα

της μητρός μου»

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας σε συνεργασία με την Εταιρεία Anagnorisis παρουσιάζουν την παράσταση «Το αμάρτημα της μητρός μου» σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» σήμερα στις 9 μ.μ. Με το έργο αυτό αποκαλύπτει ο ίδιος ο Βιζυηνός την πιο βαθιά του πληγή, όταν σε πολύ μικρή ηλικία ακούει μια νύχτα τη μητέρα του να παρακαλεί μέσα στην εκκλησία τον Θεό να πάρει εκείνον, στη θέση της βαριά ασθενούς αδελφής του. Ερμηνεύουν: Θεμιστοκλής Καρποδίνης, Αγάπη Μανουρά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή