Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

3' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

«Οικογένεια Νώε»

Θεσσαλονίκη

Στην «Οικογένεια Νώε», οι μικροί θεατρόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ιστορία του κατακλυσμού, όπως διασκευάστηκε από την Ξένια Καλογεροπούλου και τον Θωμά Μοσχόπουλο, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Στέλλας Μιχαηλίδου. Στην Παιδική Σκηνή του ΚΘΒΕ, ενώ ολόκληρος κόσμος βυθίζεται, μια κιβωτός παλεύει με τα κύματα. Ο προνοητικός Νώε, τα παιδιά και τα εγγόνια του, μαζί με δεκάδες ζώα, όχι μόνο ήμερα αλλά και άγρια, ταξιδεύουν και αγωνίζονται για την επιβίωση. Η παράσταση ξεκίνησε στις 9 Οκτωβρίου, ενώ θα ολοκληρωθεί στις 9 Απριλίου 2017.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Ευθραυστότητα»

Πάτρα

Ο εικαστικός Γιώργος Τσεριώνης παρουσιάζει έργα, κεραμικά γλυπτά, ψηφιακές εκτυπώσεις και εγκαταστάσεις στον χώρο, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών. Η έκθεσή του με τίτλο «Ευθραυστότητα» συνυπάρχει και συνομιλεί με τα αρχαιολογικά ευρήματα που εκτίθενται στο μουσείο. Τα έργα της «Ευθραυστότητας» του Γιώργου Τσεριώνη εκτίθενται σε όλες τις αίθουσες του μουσείου, αλλά και ανάμεσα στα εκθέματα. Εως και τις 17 Νοεμβρίου 2016.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Ο Theodore και η μπάντα του

Σύρος

Σήμερα, Σάββατο 22 Οκτωβρίου, ο Theodore (Θοδωρής Πολυχρονόπουλος) παρουσιάζει στο εμβληματικό θέατρο «Απόλλων», στη Σύρο, μια παράσταση βασισμένη σε κομμάτια από τα δύο προσωπικά του άλμπουμ («7» και «It Is But It’s Not»). Η ορχήστρα του αποτελείται από τους μουσικούς της προσωπικής του μπάντας και από ένα σχήμα εγχόρδων – δύο βιολιά, μία βιόλα και τσέλο. Στις 9 το βράδυ.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Curiosity

Τήνος

Εως τις 31 Οκτωβρίου συνεχίζεται η πειραματική έκθεση στο Ιδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού με τον τίτλο «Curiosity (Περιέργεια)». Είναι το αποτέλεσμα του προγράμματος φιλοξενίας 18 εικαστικών της διεθνούς σκηνής, που διοργανώνει κάθε χρόνο το Tinos Quarry Platform, όπου οι καλλιτέχνες φιλοξενούνται και εργάζονται στην Τήνο, ώστε να δημιουργήσουν αργότερα έργα με αφορμή το νησί. Συμμετέχουν οι: Γιώργος Αγάλλου, Douglas Barrett, Franck Bragigand, Αναστασία Δούκα, Antonin Jirat, Κατερίνα Κανά, Ιωάννης Κολιόπουλος, Βασιλική Κωνσταντινοπούλου, Χαράλαμπος Κουρκούλης (Photoharrie), Melody Nixon, Πάολα Παλαβίδη, Δημήτρης Παπαδάτος, Ηλίας Παπαηλιάκης, Σωκράτης Σωκράτους, Ιρις Τουλιάτου, Πέτρος Τουλούδης, Φίλιππος Τσιτσόπουλος. Προσκεκλημένος επιμελητής: Αλέξιος Παπαζαχαρίας.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Με Ιψεν η αρχή του «Αμαλία»

Με την «Εντα Γκάμπλερ» του Ιψεν ξεκινάει τη νέα περίοδο λειτουργίας του το θέατρο «Αμαλία – Εταιρότητα» (Αμαλίας 71) της Θεσσαλονίκης. Η δράση του κλασικού έργου μεταφέρεται στη δεκαετία του ’40, ενώ πρωταγωνίστρια είναι μια γυναίκα που παρακολουθεί την «Εντα Γκάμπλερ» και βρίσκει έμπνευση στην ηρωίδα του Ιψεν. Η παράσταση παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του Νίκου Σακαλίδη και μετάφραση του Βασίλη Παπαγεωργίου, με τους ηθοποιούς Μαρίνα Καζόλη, Ντίνα Λιάκου, Μελίνα Γαρμπή, Θωμά Βελισσάρη κ.ά. Τετάρτη έως Σάββατο στις 9 μ.μ., Κυριακή 8 μ.μ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Το αγόρι με τη βαλίτσα»

Μια έκτακτη παράσταση του έργου «Το αγόρι με τη βαλίτσα» για το ευρύ κοινό θα δώσει αύριο, Κυριακή, στις 11 το πρωί η Νεανική Σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος στη Μονή Λαζαριστών. Ο Μιχάλης Σιώνας σκηνοθετεί το κείμενο του πολυβραβευμένου Βρετανού συγγραφέα Μάικ Κένι, το οποίο καταπιάνεται με το ζήτημα της προσφυγιάς, σε μετάφραση της Ξένιας Καλογεροπούλου. Η παράσταση παρουσιάζεται σε γυμνάσια και λύκεια της Θεσσαλονίκης από Τρίτη έως Παρασκευή. Με τους Λίλα Βλαχοπούλου, Αγγελο Νεράντζη, Δημήτρη Καρτόκη κ.ά.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Ενα λαϊκό παραμύθι

Με ένα λαϊκό ελληνικό παραμύθι καταπιάνεται η ομάδα παραστατικών τεχνών «προΤΑΣΗ» στη νέα της παραγωγή, που κάνει πρεμιέρα αύριο στο κινηματοθέατρο «Βιτσέντζος Κορνάρος», στο Ηράκλειο Κρήτης. Η «Φτερένια κόρη» είναι μια παράσταση για θεατές όλων των ηλικιών σε θεατρική προσαρμογή και σκηνοθεσία Δημήτρη Φοινίτση και χορογραφία και ερμηνεία Μικαέλας Κεφαλογιάννη. Ενα βασιλόπουλο ερωτεύεται την όμορφη κόρη δύο νεαρών δρακόντων, μα όταν καταφέρνουν να δραπετεύσουν, οι δράκοι μετατρέπουν την κοπέλα σε πουλί από τη μέση και πάνω.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Βόλτα παρέα με τους ρεμπέτες

Αγνωστες ιστορίες για τους ρεμπέτες και τα παλιά στέκια της Θεσσαλονίκης έρχονται στο φως στη διάρκεια του περιπάτου, που διοργανώνει για άλλη μια φορά η Thessaloniki Walking Tours με ξεναγό τον Τάσο Παπαδόπουλο. Η διαδρομή ξεκινάει από το Γεντί Κουλέ, περνάει από μνημεία της πόλης και άλλα σημεία αναφοράς, όπως κάποια στενά στην Ανω Πόλη και ένας τάφος στην Ευαγγελίστρια, και καταλήγει στο καφενείο «Αλάμπρα» για ποτό, μεζέ και ζωντανή μουσική. Αύριο στις 12.15 μ.μ. Πληροφορίες και κρατήσεις στο 6978-186.900

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή