Κινηματογράφος για περιπετειώδεις τύπους

Κινηματογράφος για περιπετειώδεις τύπους

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τόπο συνάντησης για… περιπετειώδεις τύπους, αλλά και για εκείνους που απλώς απολαμβάνουν να παρακολουθούν από ασφαλή απόσταση τις απόπειρες ανθρώπων να προσεγγίσουν απόκρημνες κορυφές («K2 & the Invisible Footmen», Κυριακή 8.05 μ.μ., «Tom», Κυριακή 5.30 μ.μ., «Eiger Νorth Face», Σάββατο 12.35 μ.μ. κ.ά.), να «πετάξουν» πάνω από το Mont Blanc και το Matterhorn («Riding 4.000», Σάββατο 11.40 π.μ.), να κάνουν ορειβατικό σκι στα ελληνικά βουνά («Frozen Ambrosia», Σάββατο 7.25 μ.μ.), να διασχίσουν τρέχοντας την απόσταση από την Αθήνα έως τη Σπάρτη («The Road to Sparta», Κυριακή 12.30 μ.μ.), να κάνουν σερφ στους πρόποδες του παγετώνα στο Golfo de Penas της Χιλής («Mares Del Sur», Σάββατο 5.05 μ.μ.) ή να παίξουν μουσική και να χορέψουν αιωρούμενοι πάνω από το φαράγγι του Verdon στη Νοτιοανατολική Γαλλία («Metronomic», Σάββατο 5.25 μ.μ.) μετατρέπεται για άλλη μία φορά το Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών αυτό το Σαββατοκύριακο.

Το πρόγραμμα του φετινού 3ου Adventure Film Festival της Αθήνας περιλαμβάνει 23 μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες που αφορούν τα σπορ περιπέτειας, από την αναρρίχηση έως το σερφ. Ακόμη, θα παρουσιαστούν οι εκθέσεις φωτογραφίας της Albena Todorova, με τίτλο «Surf in Greece», και της Ναταλίας Τσουκαλά, με τίτλο «Pacific Voyagers», ενώ ο Δημήτρης Λιόσης θα εκθέσει έργα τέχνης φτιαγμένα από ανακυκλωμένο εξοπλισμό δραστηριοτήτων. Προσκεκλημένοι ομιλητές για φέτος είναι ο εκπαιδευτής ορειβασίας και αναρρίχησης Γιώργος Βουτυρόπουλος, ο Μιχάλης Στύλλας, υπεύθυνος του καταφυγίου «Χρήστος Κάκαλος» στον Ολυμπο και ένας από τους εννέα Ελληνες ορειβάτες που το 2004 ανέβηκαν στο Εβερεστ, καθώς και ο Νίκος Κωστόπουλος, αθλητής και διοργανωτής αγώνων ορεινού τρεξίματος.

​​Σάββατο και Κυριακή από τις 11.40 π.μ. έως τις 9 μ.μ. Περισσότερες πληροφορίες: www.adventurefilmfestival.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή