ΑΤΖΕΝΤΑ

Αλλαγή προγράμματος για την “εβδομάδα παρατήρησης” του πλανήτη Άρη από το National Geographic

mars_new-week-plan
mars_new-dates

Οι δύο βραδιές αστρονομικής παρατήρησης από το National Geographic και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, που είχαν προγραμματιστεί για τις 26 και 27 Νοεμβρίου σε Γλυφάδα και Παλαιό Φάληρο αντίστοιχα, μεταφέρονται για το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στα ίδια σημεία, καθώς οι καιρικές συνθήκες προβλέπονται ευνοϊκές για την παρατήρηση του πλανήτη Άρη και των υπολοίπων αστερισμών.

Τα δύο τελευταία ραντεβού της δράσης θα πραγματοποιηθούν:

• ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΣΠΕΡΙΔΩΝ, ΓΛΥΦΑΔΑ
• ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΠΑΡΚΟ ΦΛΟΙΣΒΟΥ, ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Η δράση είναι ανοικτή στο κοινό από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 στο βράδυ.

Ήδη από τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, πολλοί ήταν οι μικροί και μεγάλοι λάτρεις του διαστήματος που έσπευσαν να εξερευνήσουν τον πλανήτη Άρη και άλλους πλανήτες του ηλιακού μας, και όχι μόνο, συστήματος μέσα από τα τηλεσκόπια που είχαν τοποθετηθεί στα διαφορετικά σημεία της πόλης. Η αποψινή βραδιά αστρονομικής παρατήρησης στο Μουσείο Γουλανδρή στην Κηφισιά, θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Μία μοναδική αστρονομική εμπειρία περιμένει όσους δεν την πρόλαβαν ή θέλουν να την ξαναζήσουν, το επόμενο Σαββατοκύριακο 3 και 4 Δεκεμβρίου, στη Γλυφάδα και στο Παλαιό Φάληρο, αντίστοιχα.

Δείτε τις τελευταίες ανακοινώσεις της δράσης εδώ: facebook.com/events/321041684945303/

Το κανάλι National Geographic είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Nova, COSMOTE TV, Vodafone TV και Cyta τηλεόρασης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site mars.natgeotv.com/gr τη σελίδα του National Geographic στο Facebook facebook.com/NGCGreece ή το κανάλι στο YouTube youtube.com/user/NatGeoChannelGreece