Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

3' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΙΒΛΙΟ

Βασίλης Αλεξάκης

Ναύπλιο

Το νέο, αυτοβιογραφικό μυθιστόρημά του με τίτλο «Το κλαρινέτο», το οποίο έχει ήδη εκδοθεί στα γαλλικά και μόλις κυκλοφόρησε στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, θα παρουσιάσει ο πολυβραβευμένος συγγραφέας Βασίλης Αλεξάκης αύριο, Κυριακή, στις 7 μ.μ. στη βιβλιοθήκη «Ανθός» του Φουγάρου (Ασκληπιού 98, Ναύπλιο). Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Φεστιβάλ Πιάνου

Θεσσαλονίκη

Ο αναγνωρισμένος σολίστ Τριαντάφυλλος Λιώτης αναλαμβάνει να κλείσει τον φετινό κύκλο ρεσιτάλ του Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης με ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει έργα Μπετόβεν, Στραβίνσκι, Σούμπερτ/Λιστ, Ραβέλ και Προκόφιεφ. Απόψε στις 8.30 στο Αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πάρκο Χριστουγέννων

Αίγιο

Ανοίγει τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου το χριστουγεννιάτικο πάρκο στον Δημοτικό Κήπο Υψηλών Αλωνίων του Αιγίου. Το φετινό θέμα του πάρκου εμπνέεται από τον «Μολυβένιο στρατιώτη» του κλασικού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Αντερσεν. Το απόγευμα της Δευτέρας θα ξεκινήσει πομπή με μολυβένιους στρατιώτες από την Τρίγωνη Πλατεία της πόλης για να καταλήξει στο πάρκο. Το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο διαρκεί έως τις 8 Ιανουαρίου.

ΕΚΘΕΣΗ

Ρωσικό «χταπόδι»

Δελφοί

«Σατιρικές Χαρτογραφικές Απεικονίσεις πριν και κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου» είναι το θέμα της έκθεσης που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών και ο Σύλλογος Φίλων του Κέντρου, με χάρτες από τη συλλογή του καθηγητή Παναγιώτη Σουκάκου, μεταξύ των οποίων ο χάρτης που απεικονίζει τη Ρωσία ως μαύρο γιγαντιαίο χταπόδι κατά τη διάρκεια του Ρωσοτουρκικού Πολέμου (1877-78). Εγκαίνια στις 10 Δεκεμβρίου και ώρα 7 μ.μ. Θα προηγηθεί συζήτηση στις 6 μ.μ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Νικόλαος Μουτσόπουλος

Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση προς τιμήν του Νικολάου Μουτσόπουλου, ομότιμου καθηγητή του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Κυριακή, στις 8 μ.μ. στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Η συνοικία των Εξοχών»

Παρατείνεται εκ νέου λόγω αυξημένης προσέλευσης η επιτυχημένη έκθεση «Η συνοικία των Εξοχών στη Θεσσαλονίκη, 1885-1912», που παρουσιάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (Βίλα Καπαντζή, Βασ. Ολγας 108). Την επιμέλεια είχε ο Βασίλης Κολώνας, καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ, ο οποίος ξεναγεί τους επισκέπτες στην έκθεση κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι. Κάθε Τετάρτη στις 5 μ.μ. τις ξεναγήσεις αναλαμβάνει ο διευθυντής του πολιτιστικού κέντρου, Γιάννης Επαμεινώνδας. Διάρκεια έως τις 30 Δεκεμβρίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Με την Ορχήστρα των Εφήβων

H Oρχήστρα Εφήβων του Kρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού και μέλους της ΚΟΘ Δημοσθένη Φωτιάδη, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με έργα Krommer, Weber και Vivaldi αύριο, Κυριακή, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κ.Ω.Θ. «Μελίνα Μερκούρη» (Φράγκων 15, Θεσσαλονίκη). Συμμετέχουν ως σολίστ οι νικητές του διαγωνισμού των ξύλινων πνευστών της Μέσης σχολής, Κωνσταντίνος Βελισσαρίου (κλαρινέτο), Αννα Χατζή (φλάουτο) και Χρήστος Παπαδημητρίου (κλαρινέτο). Ωρα έναρξης 8 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το δώρο του ρακοσυλλέκτη

Mε την παράσταση «Το δώρο», σε σκηνοθεσία Κoldo Vio, συμμετέχει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας της Θεσσαλονίκης «THESSPUPPET 2016», που συνεχίζεται έως τις 12 Δεκεμβρίου. Ενας ρακοσυλλέκτης προσπαθεί με κάθε μέσον να προσφέρει στο παιδί του το δώρο που του υποσχέθηκε και αναζητεί λύση στον κόσμο των άχρηστων αντικειμένων. «Το δώρο» εντάσσεται στον κύκλο εκδηλώσεων «Puppet & Circus Street day» που λαμβάνει χώρα στον πεζόδρομο της Αγ. Σοφίας σήμερα από τις 10 π.μ. με ελεύθερη είσοδο.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Για τον μακροβιότερο διοικητή της ΤτΕ

Η Τράπεζα της Ελλάδος παρουσιάζει στα Ιωάννινα την έκθεση με τίτλο «Ο Καθηγητής και η Τράπεζα της Ελλάδος» για τη ζωή και το έργο του Ξενοφώντος Ζολώτα, από τη Δευτέρα 5/12. Ο Ζολώτας (1904-2004) υπήρξε ο μακροβιότερος διοικητής στην ιστορία της Τράπεζας της Ελλάδος και ένας άνθρωπος που συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με την κεντρική τράπεζα της χώρας μας και με τη δημόσια ζωή γενικότερα. Το αφιέρωμα, που έχει φιλοξενηθεί και στην Αθήνα, στον Βόλο και στην Ρόδο, θα παρουσιαστεί στο κατάστημα Ιωαννίνων της τράπεζας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή