ΑΤΖΕΝΤΑ

Συνδιοργανωτής το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Κυπροελλαδικό Συνέδριο στην Αθήνα

Συνδιοργανωτής το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στο  Κυπροελλαδικό Συνέδριο στην Αθήνα

Το ετήσιο «ΚυπροΕλλαδικό Συνέδριο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής» φέτος θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα. Το Συνέδριο συνδιοργανώνεται από την Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Εργαστήριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Συμβουλευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.  Το στηρίζει η Συμβουλευτική Επαγγελματική Αγωγή της ΟΕΛΜΕΚ.

Τίτλος του φετινού συνεδρίου: «Συμβουλευτική και Επαγγελματικός Προσανατολισμός 2020».  Στο συνέδριο συμμετέχουν επαγγελματίες από το χώρο της Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής από Κύπρο, Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Το πρόγραμμα των εργασιών του συνεδρίου περιλαμβάνει, ανάμεσα σε άλλες,  παρουσιάσεις από την καθηγήτρια Δέσποινα Σιδηροπούλου-Δημακάκου με θέμα «Η Επαγγελματική Συμβουλευτική μέσα από το Πρίσμα της Θετικής Ψυχολογίας», την καθηγήτρια Laura Nota, του Πανεπιστήμιου της Πάδοβα με θέμα «The future of career counselling and vocational designing: resources and instruments», και την καθηγήτρια Αναστασία Καλαντζή-Αζίζι με θέμα «Ο ρόλος της αυτοβοήθειας για την επιτυχή φοίτηση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση: Το εργαλείο «ΣΠΟΥΔΑ…ΖΩ! Ένας ψηφιακός οδηγός αυτοβοήθειας για νέους, σπουδαστές, φοιτητές».  Επιπρόσθετα θα γίνουν εισηγήσεις και παρουσιάσεις για καλές και καινοτόμες πρακτικές στο χώρο της Συμβουλευτικής και του Επαγγελματικού Προσανατολισμού και θα διοργανωθούν βιωματικά εργαστήρια.

Η κήρυξη των εργασιών του Συνεδρίου θα γίνει εκ μέρους του πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα, Κυριάκου Κενεβέζου.