Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

3' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΑΤΡΟ

«Το τελευταίο ψέμα»

Ηράκλειο

Στην ομότιτλη ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη βασίζεται η παράσταση «Το τελευταίο ψέμα», που παρουσιάζεται αυτή τη σεζόν στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και μεταφέρεται για δύο βράδια στο Ηράκλειο. Ο Αντώνης Φραγκάκης, η Νικόλ Δημητρακοπούλου και η Αθηνά Τσιλύρα πρωταγωνιστούν σε μια ιστορία με θέμα την παρακμή της κυνικής και επιπόλαιης εύπορης τάξης που προήλθε από τα ερείπια της Κατοχής και του Εμφυλίου. Την Τετάρτη 15 και την Πέμπτη 16 Μαρτίου στις 9 μ.μ. στο Κινηματοθέατρο «Αστόρια».

ΜΟΥΣΙΚΗ

Latino Hip-Hop

Πάτρα

Οι Delinquent Habits, κατευθείαν από το Λος Αντζελες, εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Πάτρα για ένα ξέφρενο live, αύριο το βράδυ, στη μουσική σκηνή Γιάφκα. Μαζί τους φέρνουν μεξικανικό αέρα και όλα τα απαραίτητα συστατικά για ένα αξέχαστο πάρτι. Χορός, stage diving, τεκίλα και latin hip-hop ρυθμοί εγγυώνται μια βραδιά που θα συζητηθεί. Από το 1996 που μας πρωτοσυστήθηκαν με την παγκόσμια crossover επιτυχία τους «Tres Deliquentes», οι Delinquent Habits παραμένουν σταθερά στην κορυφή του latino hip-hop, του μουσικού είδους που παρουσίασαν πρώτοι μαζί με τους Cypress Hill.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Με έμπνευση την Οδύσσεια

Ρέθυμνο

Η Κάθοδος του Οδυσσέα στον Αδη αποτελεί τη νέα ενότητα έργων του Νίκου Βισκαδουράκη με τίτλο «Ο Οδυσσέας στον Αδη» που παρουσιάζεται στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης. Πρόκειται για 16 έργα που έχουν θέμα τους την Οδύσσεια και πιο συγκεκριμένα τη ραψωδία λ΄, γνωστή και ως Νέκυια. Ο θεατής καλείται να διαβάσει την εξπρεσιονιστική αφήγηση που ξεδιπλώνεται στα έργα. Βλέπει μπροστά του δισδιάστατα έργα με σκούρες ανθρωπόμορφες αποδομημένες φιγούρες, οι οποίες κινούνται ή στέκονται τοποθετημένες σε επάλληλα επίπεδα. Διάρκεια έως τις 30/4.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Νατάσσα Μποφίλιου

Θεσσαλονίκη

Στο Stage, στη Θεσσαλονίκη, εγκαθίσταται από σήμερα και για πέντε εβδομάδες η Νατάσσα Μποφίλιου, συνοδευόμενη από τους σταθερούς συνεργάτες της Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμο Ευαγγελάτο. Η παράσταση «Βαβέλ 2» περιλαμβάνει πρόσφατες επιτυχίες αλλά και επιλογές από το παρελθόν. Κάθε Σάββατο στις 10.30 μ.μ. έως τις 8 Απριλίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κυνηγώντας όνειρα εν μέσω πολέμου

Η Κατερίνα Γιαμαλή υποδύεται τη νεαρή Εβραία ηθοποιό, που κάνει τα πρώτα της βήματα στη σκηνή λίγες ημέρες πριν από την προσάρτηση της Αυστρίας στο Γ΄ Ράιχ, στη σόλο μουσικοθεατρική παράσταση «Aπόψε: Lola Blau». Κυνηγώντας το όνειρό της να γίνει σταρ, η ηρωίδα φτάνει μέχρι την Αμερική αλλά εν τέλει επιστρέφει, απογοητευμένη, στη μεταπολεμική Βιέννη. Γραμμένο από τον καμπαρετίστα Georg Kreisler το 1971, το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του Michael Seibel στο θέατρο «Αμαλία» της Θεσσαλονίκης (Αμαλίας 71), από την Τετάρτη 15 έως την Κυριακή 19 Μαρτίου στις 9 μ.μ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Για έναν κόσμο καλύτερο

Η Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης παρουσιάζει στο Radio City την Κυριακή 12/3, στις 11.30 π.μ., το μουσικοχορευτικό έργο της Ζωρζ Σαρή «Το γαϊτανάκι» με το ομώνυμο τραγούδι του Λουκιανού Κηλαηδόνη. Ενα έργο που δίνει μηνύματα στα παιδιά για έναν κόσμο καλύτερο, με ειρήνη, δικαιοσύνη, ελπίδα και αγάπη για όλους, φωτίζοντας ξανά τα πρόσωπά τους με χαμόγελα. Tη σκηνοθεσία υπογράφει η Δήμητρα Λαρεντζάκη. Παίζουν οι ηθοποιοί: Αμαλία Ζαγοριανού, Ανδρέας Παπαϊωάννου, Βαγγέλης Μάγειρος, Βλάσης Παπακωνσταντίνου, Ναταλία Λυδία Παππά, Νίκος Κουνέλης και Ντία Ζούρα.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

«Πόσο μόνος είναι αυτός ο Μάκης…»

Για μία παράσταση ταξιδεύει στην Ηγουμενίτσα το επιτυχημένο stand up comedy σόου του Παναγιώτη Κούδα «Πόσο μόνος είναι αυτός ο Μάκης…», που έκανε πρεμιέρα το 2016 και έχει παρουσιαστεί στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Η παράσταση καταπιάνεται με όλα τα σημαντικά θέματα της ανθρώπινης ύπαρξης, από το απαρτχάιντ και τον ρατσισμό ώς τις οικογενειακές σχέσεις και από τις ελλείψεις στα σχολικά μαθήματα ώς το σεξ σε διάφορες ηλικίες, επιστρέφοντας στο διαχρονικό ζήτημα της ανθρώπινης μοναξιάς. Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου στις 9.30 μ.μ. στο θέατρο Εστία.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εκθεση σχεδίων του Νικολάου Γύζη

Εκθεση σχεδίων του Νικολάου Γύζη παρουσιάζει η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης (Βασ. Ολγας 180). Πρόκειται για σκίτσα, σχέδια και χαρακτικά της περιόδου 1886-1899, τα οποία αναπτύσσονται σε πέντε ενότητες. Αποτελούν ένα πλούσιο θεματικό σύνολο, που γοητεύει με τον δυναμισμό της γραφής και τον ρυθμό της σύνθεσής του, την αρτιότητα της τεχνικής, τη συνθετική αξία και τον σπάνιο χαρακτήρα της έκφρασης. Εκτίθενται συνολικά ογδόντα έργα που προέρχονται από τη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης – δωρεά της οικογενείας Γύζη και από ιδιωτική συλλογή. Διάρκεια έκθεσης έως τις 31/3.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή