Ο Τίτος Πατρίκιος στη Μύκονο

Ο Τίτος Πατρίκιος στη Μύκονο

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια μοναδική συνάντηση με τον Τίτο Πατρίκιο πραγματοποιήθηκε στην ανακαινισμένη αίθουσα της ΚΔΕΠΠΑΜ την Τετάρτη 29 Μαρτίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του θεσμού «Ποιητική Άνοιξη» που διοργανώνεται κάθε χρόνο  από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και τον ερχομό της Άνοιξης. 

Ο Τίτος Πατρίκιος αναφέρθηκε στους σημαντικότερους σταθμούς της ζωής του και διάβασε ποιήματα με τον χαρισματικό αφηγηματικό του τρόπο. Αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια, στα χρόνια της αντίστασης, στις πόλεις που σημάδεψαν την πορεία της ζωής του, αλλά και στους ανθρώπους που τον στήριξαν και τον ενέπνευσαν όπως ο Γιάννης Ρίτσος και  ο Νικηφόρος Βρεττάκος. Μοιράστηκε μαζί μας αναμνήσεις από την πρώτη του επίσκεψη στη Μύκονο το 1985. Διάβασε ποιήματα από όλες τις περιόδους του έργου του ξεκινώντας από την συλλογή «Χωματόδρομος» του 1954 και κλείνοντας με δύο ανέκδοτα ποιήματα που διαβάστηκαν για πρώτη φορά. Ο ποιητής συνομίλησε με τον Θέμη Ροδαμίτη αλλά και με το κοινό. Η μουσικός Μαργαρίτα Σαλταμανίκα με την κιθάρα της συνόδευσε την αφήγηση του ποιητή με μουσικά κομμάτια που σημάδεψαν την πορεία του.

Ήταν μια προσωπική μαρτυρία ταξίδι με κύρια χαρακτηριστικά την κοινωνική του ευαισθησία και την πολιτική του συνέπεια αλλά και το μοναδικό του χιούμορ. Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος της ΚΔΕΠΠΑΜ κα. Ανδριανή Κουφού ενώ στο τέλος της βραδιάς ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, ευχαρίστησε τον ποιητή για την παρουσία του και του προσέφερε τιμητικά εκδόσεις που αφορούν στην ιστορία της Μυκόνου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε επίσης ο Αντιδήμαρχος Οργάνωσης, Προγραμματισμού και Ποιότητας Ζωής κ. Λάμπρος Παναγιωτακόπουλος και ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Αισθητικής κ. Γιώργος Μπουγιούρης, καθώς και πλήθος κόσμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή