Η ατζέντα της εβδομάδας (Περιφέρεια)

Η ατζέντα της εβδομάδας (Περιφέρεια)

3' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τσαλιγοπούλου και bogaz musique

Yστερα από την επιτυχία των περυσινών εμφανίσεών τους και έπειτα από ένα χειμώνα γεμάτο επιτυχίες και σπουδαίες συνεργασίες, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι bogaz musique επιστρέφουν στην ιστορική «Βεντέτα» της Θεσσαλονίκης. Και για τέσσερις μόνο παραστάσεις, θα παρουσιάσουν στη vintage μουσική σκηνή στο κέντρο της πόλης τη νέα τους παράσταση. Τραγούδια από την παράδοση, το ρεμπέτικο, το λαϊκό, τραγούδια μεγάλων δημιουργών, σύγχρονα και κλασικά, αλλά και ολοκαίνουργια τραγούδια από το νέο άλμπουμ της Ελένης και των bogaz. Στις 1, 4, 7 και 8 Απριλίου.

ΚΡΗΤΗ

Συνάντηση στη «Χώρα των Θαυμάτων»

Ο Θάνος Μικρούτσικος, έπειτα από καιρό, συναντά τον Χρήστο Θηβαίο στη «Χώρα των Θαυμάτων». Μαζί τους, η νέα ερμηνεύτρια του Θάνου Μικρούτσικου, Μαριάννα Πολυχρονίδη. Στο πρώτο μέρος ο Θάνος Μικρούτσικος παρουσιάζει την καινούργια του δουλειά, «Στην Ομίχλη των Καιρών», μια σειρά τραγουδιών σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου, του Αλκη Αλκαίου, του Μάνου Ελευθερίου και του Γιάννη Δούκα με βασική ερμηνεύτρια τη Μαριάννα Πολυχρονίδη. Στον κινηματογράφο «Αστόρια» στο Ηράκλειο στις 4/4. Εναρξη στις 9 μ.μ.

ΑΡΙΔΑΙΑ

Για τη νέα γενιά που αμφισβητεί

Το έργο «This is our youth», του διακεκριμένου συγγραφέα και σεναριογράφου μεγάλων επιτυχιών του Χόλιγουντ Kenneth Lonergan, παρουσιάζεται στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο στην Αριδαία, σε απόδοση και σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη. Το έργο αφορά τη νέα γενιά που μηδενίζει, αμφισβητεί, χάνεται πολλές φορές στον κυκεώνα των ναρκωτικών ψάχνοντας εκεί νόημα και διέξοδο, αλλά δεν παύει τελικά να ελπίζει, γιατί ο θάνατος καραδοκεί και όλα τα όνειρα μπορούν να γίνουν στάχτη σε μια στιγμή. Πρωταγωνιστούν οι: Παναγιώτης Μπουγιούρης, Παναγιώτης Καρμάτης. Απόψε στις 9 μ.μ.

ΚΟΖΑΝΗ

Μια γιορτή «ένωσης» για το «Γκιακ»

Σε ένα τραπέζι επιστροφής – γυρισμού, σε μια γιορτή «ένωσης», θα ξετυλιχθούν οι ιστορίες του Γκιακ. Επειτα από έναν κύκλο επιτυχημένων παραστάσεων στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη, η παραγωγή του ΚΘΒΕ «Γκιακ» του Δημοσθένη Παπαμάρκου, σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη, ταξιδεύει στο Θεατροδρόμιο της Κοζάνης για δύο μόνο παραστάσεις, στις 6 και στις 7 Απριλίου 2017, στις 9 μ.μ. Παίζουν οι: Iωάννα Δεμερτζίδου, Εμμανουήλ Κοντός, Νικόλαος Κουσούλης, Εμμανουέλα Μαγκώνη κ.ά.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Πολύτιμα τραγούδια

Θεσσαλονίκη

Για δύο μόνο Σάββατα, 1 και 8 Απριλίου, η Γιώτα Νέγκα θα παρουσιάσει την παράσταση «Τα τραγούδια που λες» στο Mylos Club στη Θεσσαλονίκη. Με στιβαρή και ουσιαστική ερμηνεία που ξεκινάει από τις σπουδαίες λαϊκές φωνές του παρελθόντος, η αγαπημένη ερμηνεύτρια θυμάται τραγούδια που αγαπά, τραγούδια πολύτιμα, από ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου, με κοινό χαρακτηριστικό τη σπουδαιότητα και την απήχησή τους.

ΒΙΒΛΙΟ

Λίλα Τρουλινού

Χανιά

Την Τετάρτη 5 Απριλίου στις 7.30 μ.μ., στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου της Λίλας Τρουλινού «Στον κάμπο στροβιλίζονται τ’ αγκάθια» (εκδόσεις Περισπωμένη). Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Αγγέλα Καστρινάκη, καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης και πεζογράφος, και η Μαρίνα Αρετάκη, φιλόλογος, δρ Νεοελληνικής Φιλολογίας. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Ντία Κοσκινά.

ΘΕΑΤΡΟ

«Το ψωμί της Νινευί»

Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχημένη  παρουσίασή της στην Αθήνα (Δημοτικό  Θέατρο Πειραιά) και στην Καβάλα (θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου»), η  παράσταση  «Το ψωμί της Νινευί» των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά μεταφέρεται στο θέατρο «Αμαλία» (Αμαλίας 71 και Παρασκευοπούλου) της Θεσσαλονίκης. Πρωταγωνιστούν η Λήδα Πρωτοψάλτη και ο Σταύρος Ζαλμάς στους ρόλους των δύο προσφύγων που βρίσκονται στη διασταύρωση Ανατολής και Δύσης και λαχταρούν να συμφιλιωθούν με τους εχθρούς τους. Πέμπτη έως Σάββατο στις 9 μ.μ. και Κυριακή στις 7 μ.μ. Μέχρι τις 9 Απριλίου.

ΣΙΝΕΜΑ

Φεστιβάλ «In – Edit»

Θεσσαλονίκη

Συνολικά 18 μουσικά ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο συνθέτουν το πρόγραμμα του φετινού «In – Edit» που πραγματοποιείται έως τις 5 Απριλίου στον κινηματογράφο «Ολύμπιον». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ταινία «Eat That Question – Frank Zappa in His Own Words» που περιλαμβάνει αποκλειστικά ανέκδοτες συνεντεύξεις και κινηματογραφημένες  ζωντανές εμφανίσεις από το σύνολο της μουσικής πορείας του Φρανκ Ζάπα, το υποψήφιο  για Βafta ντοκιμαντέρ «The Beatles: Eight Days a Week – The Touring Years», που παρακολουθεί τους Βeatles να περιοδεύουν εντατικά από το 1963 έως το 1966, και το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Don’t Look Back» του D. A. Pennebaker, o oποίος ακολούθησε τον Μπομπ Ντίλαν στην περιοδεία του στην Αγγλία το 1965. Περισσότερα στο in-edit.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή