Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Βραδιά σόλο άρπας με την Clio K., η οποία συνδυάζει την αυτοσχεδιαστική τζαζ με τη μουσική παράδοση της Ανατολής, στις 9.30 μ.μ., στο «Zoo» (Ζωοδόχου Πηγής 45, Χαλάνδρι).

• Tραγουδιστές, μουσικοί και κομπανίες νέων από όλη την Ελλάδα ηλικίας μέχρι 35 ετών καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στον μουσικό «αγώνα» με τίτλο ««Είμαστε αλάνια… Ρεμπέτικες κομπανίες νέων στο πάλκο του Μεγάρου», που διοργανώνει ο Σύλλογος των Φίλων της Μουσικής. Ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν στα τέλη Ιουνίου και όσοι επιλεγούν θα λάβουν μέρος σε δύο μουσικοθεατρικές παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής τον ερχόμενο Νοέμβριο (υποβολή αιτήσεων έως 31/5, πληροφορίες στο www.sfm.gr).

• Μέχρι τις 29 Ιουλίου συνεχίζεται η έκθεση της Μαρίας Λοϊζίδου «deshabille» στο κέντρο διατήρησης παραδοσιακών τεχνικών και κλωστοϋφαντουργίας «Μέντης» (Πολυφήμου 6).

• Παρατείνονται και μετά το Πάσχα οι παραστάσεις του έργου «Πλατεία Ηρώων» του Τόμας Μπέρνχαρντ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής» (Κυκλάδων 11). Πρωταγωνιστούν οι Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Χρήστος Στέργιογλου, Μαρία Σκουλά κ.ά. Από τις 21 Απριλίου και για 13 παραστάσεις.

• Συνεχίζεται έως τις 23 Απριλίου η έκθεση της Σοφίας Πετρίδη «No Hope For Death» (Καμία ελπίδα για τον θάνατο) στο Ααβόρα Art Cinema (Ιπποκράτους 180). Προβολές καθημερινά στις 2 και 3.30 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.

• Από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 μ.μ. θα είναι επισκέψιμοι σήμερα και αύριο οι βασικοί εκθεσιακοί χώροι της documenta 14 στην Αθήνα, ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα θα παραμείνουν κλειστοί.

• Πασχαλινό κυνήγι θησαυρού για παιδιά όλων των ηλικιών και τους γονείς τους θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο, από τις 11 π.μ. έως τη 1 μ.μ. στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Είσοδος ελεύθερη.

• Ανοιχτό από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 μ.μ. θα παραμείνει σήμερα το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, όπου φιλοξενείται η επετειακή έκθεση για τα 18 χρόνια του βραβείου ΔΕΣΤΕ με έργα των 9 βραβευθέντων καλλιτεχνών από το 1999 έως και το 2015.

• Στις 24 Απριλίου ολοκληρώνεται η έκθεση «Διαθέσεις. Δύο ψυχίατροι συνομιλούν στον καμβά» των Αρη Λιάκου και Γιάννη Χατζηαντωνίου στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

• Συνεχίζονται και μετά το Πάσχα οι παραστάσεις: «Οι Τρειςευτυχισμένοι» του Ε. Λαμπίς σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά (από 19/4), «Τρεις αδελφές» του Α. Τσέχωφ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου (από 18/4) και «Η μεγάλη χίμαιρα» του Μ. Καραγάτση σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου (από 20/4) στο θέατρο «Πορεία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή