Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

3' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΑΤΡΟ

Εργο-πείραμα

Καλαμάτα

Μετά την πολυσυζητημένη «Ισορροπία του Nash», η Πηγή Δημητρακοπούλου επανέρχεται με ένα ακόμη έργο-πρόκληση, το «Lebensraum» (Ζωτικός χώρος) του Θανάση Τριαρίδη, που ήδη αποτελεί ένα ασυνήθιστο φαινόμενο της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας καθώς ξεκίνησε τις παραστάσεις του στο Βερολίνο, ταξίδεψε σε τρεις χώρες και επτά πόλεις, και στις 28/4 φιλοξενείται στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας.

ΘΕΑΤΡΟ

«Aγαπητή Ελένα»

Θεσσαλονίκη

Εχοντας ολοκληρώσει μια πολυετή πορεία επιτυχίας στην Αθήνα με πάνω από 80.000 θεατές και 10 θεατρικά βραβεία κοινού του «Αθηνοράματος», η παράσταση «Αγαπητή Ελένα» της Λουντμίλα Ραζουμόβσκαγια, σε παραγωγή της Ομάδας Νάμα και του θεάτρου Επί Κολωνώ, μεταφέρεται στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Το κοινωνικό έργο, που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη, αρχικά απαγορεύτηκε από τη σοβιετική λογοκρισία καθώς η Ρωσίδα συγγραφέας του ανήκε στην ομάδα των διαφωνούντων διανοουμένων. Από την Παρασκευή 28 Απριλίου και κάθε Τετάρτη στις 7.30 μ.μ., Πέμπτη έως Σάββατο στις 9 μ.μ. και Κυριακή στις 8.30 μ.μ., μέχρι τις 7 Μαΐου.

ΘΕΑΤΡΟ

«Καλιγούλας»

Θεσσαλονίκη

Ο Γιάννης Στάνκογλου υποδύεται τον Καλιγούλα στη θεατροποιημένη εκδοχή του κλασικού έργου του Αλμπέρ Καμύ, που έκανε πρεμιέρα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και συνεχίζει το ταξίδι του με μία στάση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Αλίκη Δανέζη Knutsen, ενώ μαζί με τους ηθοποιούς στη σκηνή εμφανίζεται ο Blaine Reininger των Tuxedomoon, ο οποίος ερμηνεύει ζωντανά τις δικές του πρωτότυπες συνθέσεις – μουσική της παράστασης. Συμμετέχουν, επίσης, οι Στέλα Φυρογένη, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Μιχάλης Afolayan, Κώστας-Γιώργος Νάκος, Δημήτρης Λιόλιος κ.ά. Σήμερα και αύριο στις 9 μ.μ.

ΘΕΑΤΡΟ

«Ασκητική»

Θεσσαλονίκη

Στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» παρουσιάζεται αυτό το Σαββατοκύριακο η θεατρική μεταφορά της «Ασκητικής» του Νίκου Καζαντζάκη από το ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία Aνδρέα Κουτσουρέλη. Απόψε στις 9 και αύριο στις 7 μ.μ. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Στάθης Βούτος, Ανδρέας Κουτσουρέλης, Χρήστος Μαστρογιαννίδης, Νίκος Νικολάου κ.ά.

ΚΡΗΤΗ

Η Γιώτα Νέγκα σε πλούσιο ρεπερτόριο

Στη μουσική σκηνή ΝΥΝ & ΑΕΙ live, στο Ηράκλειο Κρήτης, εμφανίζεται το επόμενο Σάββατο η Γιώτα Νέγκα. Με ένα πρόγραμμα με αγαπημένα, ιστορικά τραγούδια κορυφαίων συνθετών, τραγούδια που αποδέχθηκε ως «δώρο» από σπουδαίους δημιουργούς και έγιναν σταθμός στην πορεία της, αλλά και απρόσμενες επιλογές. Με στιβαρή και ουσιαστική ερμηνεία που ξεκινά από τις σπουδαίες λαϊκές φωνές του παρελθόντος, η αγαπημένη ερμηνεύτρια θυμάται τραγούδια που αγαπά, τραγούδια πολύτιμα από ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου, με κοινό χαρακτηριστικό τη σπουδαιότητα και την απήχησή τους.

ΠΑΤΜΟΣ

Στο προσκήνιο η Ιερά

Μονή Αποκάλυψης

Ημερίδα με θέμα την αποκατάσταση και λειτουργική αναβάθμιση της Ιεράς Μονής Αποκάλυψης Πάτμου (ΕΣΠΑ 2007-2013) πραγματοποιείται σήμερα στο Πάτμιον Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πάτμου. Μεταξύ άλλων θα μιλήσουν η Μαρία Μιχαηλίδου για το έργο και την παρουσία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου στην Πάτμο, ο Μιχάλης Φωτιάδης για τη μελέτη αποτύπωσης και την πρόταση αποκατάστασης του συγκροτήματος της Αποκάλυψης, η Κωνσταντία Κεφαλά για τους χορηγούς, τους μάστορες και τους ζωγράφους της Ιεράς Μονής Αποκάλυψης. Εναρξη στις 10 π.μ.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ο τελευταίος λόγος ενός βουλευτή

Το θεατρικό έργο «Εκτός ύλης» ή «Ο μονόλογος ενός καθ’ ομολογία παράλογου» του συγγραφέα Κώστα Λεϊμονή, βραβευμένο από την Πανελλήνια Ενωση Λογοτεχνών, μετά την παρουσίασή του στο θέατρο «Αλκμήνη», ταξιδεύει στην Καλαμάτα την Κυριακή 23 Απριλίου. Με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη. Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης παίρνει τον ρόλο του βουλευτή, που από πολιτικάντης μετατρέπεται σε πολιτικό, όπως αυτό παρουσιάζεται από την εκφώνηση του τελευταίου, χειμαρρώδους λόγου του στον Ναό της Δημοκρατίας.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο ρατσισμός δίπλα μας

To ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, με τη συνεργασία του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, παρουσιάζει την κωμωδία «Η απειλή» ή «Οταν ο φασισμός κρύβεται σε ένα πακέτο γαριδάκια» της Αρτεμης Μουστακλίδου σε σκηνοθεσία του Γιάννη Λεοντάρη. Ενα ζευγάρι μικροαστών ζει σ’ ένα ασφυκτικό διαμέρισμα βλέποντας ασταμάτητα τηλεόραση και κρυφακούγοντας τους γείτονες. Οταν διαπιστώσουν ότι οι νέοι τους γείτονες είναι αλλοδαποί μετανάστες, γίνονται έξαλλοι. Αρχίζουν να οπλοφορούν και να σχεδιάζουν τη φυσική εξόντωσή τους. Σήμερα και αύριο στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή