Η «Πρωινή Γαλήνη» του Ηλία Μαγκλίνη έρχεται στο The Apivita Experience Store

Η «Πρωινή Γαλήνη» του Ηλία Μαγκλίνη έρχεται στο The Apivita Experience Store

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο δημοσιογράφος (αρχισυντάκτης του πολιτιστικού ένθετου Τέχνες και Γράμματα της κυριακάτικης Καθημερινής, γνωστός και από τη στήλη του «Ο Κύριος Γκρι») και συγγραφέας Ηλίας Μαγκλίνης έρχεται την Πέμπτη 4 Μαΐου στις 18:30 στο APIVITA EXPERIENCE STORE για να μιλήσουμε για την ξεχωριστή και πολύ δημοφιλή «Πρωινή Γαλήνη» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Το βιβλίο βραβεύθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο από την Ακαδημία Αθηνών, ενώ τιμήθηκε και με το Βραβείο Μυθιστορήματος του ηλεκτρονικού βιβλιολογικού περιοδικού anagnostis.gr, καθώς επίσης με το Βραβείο Πεζογραφίας του λογοτεχνικού περιοδικού «Κλεψύδρα». Ήδη βρίσκεται κοντά στην τρίτη έκδοση.

Το νεαρό αγόρι με τις μεγάλες φιλοδοξίες, ο «ξεχασμένος» εμφύλιος πόλεμος, οι περιπλανήσεις και τα ταξίδια σε εποχές ταραγμένες, το πάθος, οι δεσμοί αίματος, οι φοβίες, η επιτυχία, η αποτυχία, ο διχασμός, οι ανατροπές, και βέβαια ο έρωτας. Η ζωή του Δημήτρη, που είναι ο κεντρικός ήρωας,  έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας συνηθισμένης και μιας εντελώς ασυνήθιστης ζωής. Ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις, κυνηγάει τα όνειρά του, ερωτεύεται με πάθος και ζει έντονα όλα όσα η ζωή φέρνει στην πορεία του.

Ο συγγραφέας θα μας μιλήσει για την ιστορία του βιβλίου για τις πηγές της έμπνευσής του, για τη σχέση του με την Αφρική και για τα ταξίδια του στην Άπω Ανατολή, και θα μοιραστεί μαζί μας σπάνιο αρχειακό υλικό της δεκαετίας του '50 στην Αμερική, την Ελλάδα και την Κορέα, που συνδέεται άμεσα με την περιπέτεια που λέγεται «Πρωινή Γαλήνη».

Είσοδος ελεύθερη

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο 210-3640560

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή