Η Αμάντα Μιχαλοπούλου την Τετάρτη «στο café του Ιανού»

Η Αμάντα Μιχαλοπούλου την Τετάρτη «στο café του Ιανού»

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων «Συναντήσεις με συγγραφείς στο καφέ του Ιανού», είκοσι χρόνια μετά το βραβευμένο και πολυσυζητημένο «Γιάντες», η συγγραφέας Αμάντα Μιχαλοπούλου μιλάει με τον Νίκο Θρασυβούλου, την Τετάρτη 10 Μαΐου στις 8.30 μ.μ., για τις σημαντικότερες στάσεις της λογοτεχνικής και της προσωπικής διαδρομής της. Από τα χρόνια της δημοσιογραφίας στην «Καθημερινή» ώς το διήγημά της «Μεσοποταμία», που μόλις συμπεριλήφθηκε στην αμερικανική έκδοση «Best European Fiction». Και από την επταετία του Βερολίνου ώς την επιστροφή στην Ελλάδα και το πάθος της για τα μαθήματα δημιουργικής γραφής. Μια συζήτηση για τη λογοτεχνία ως μίμηση πράξης και για τη ζωή ως παλλόμενη λογοτεχνική ύλη, εμπλουτισμένη με προσωπικές φωτογραφίες και μικρά αυτοβιογραφικά κείμενα.

Η Αμάντα Μιχαλοπούλου έχει γράψει τρεις συλλογές διηγημάτων και επτά μυθιστορήματα, με πιο πρόσφατο τη «Γυναίκα του Θεού». Εχει τιμηθεί με το Βραβείο Διηγήματος του περιοδικού Ρεύματα (1994), το Βραβείο Μυθιστορήματος του περιοδικού Διαβάζω («Γιάντες», 1996), το Βραβείο Διεθνούς Λογοτεχνίας του Αμερικανικού Ομοσπονδιακού Ιδρύματος Τεχνών και το Liberis Liber των Ανεξάρτητων Καταλανών Εκδοτών («Θα ήθελα», 2005). Τέλος, με το Βραβείο Διηγήματος Πέτρου Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών («Λαμπερή Μέρα», 2012 ). Το τελευταίο της μυθιστόρημα σε μετάφραση (Why I Killed My Best Friend) ήταν υποψήφιο για το National Translation Award στις ΗΠΑ. Εργα της έχουν μεταφραστεί σε δεκατέσσερις γλώσσες. Σταδίου 24, Αθήνα, τηλ. 210-32.17.917

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή