350 χρόνια μουσικής σε μία ώρα

350 χρόνια μουσικής σε μία ώρα

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου 350 χρόνια μουσικής ιστορίας σε μόλις μία ώρα συμπυκνώνει η επόμενη κυριακάτικη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών για όλη την οικογένεια, η οποία φέρει τον χιουμοριστικό τίτλο «Πες το πρέστο με μαέστρο» και βασίζεται σε μια ιδέα της βιολονίστριας Ιριδος Λουκά.

Η αρχιμουσικός Ελίζα Γώγου θα διευθύνει τους μουσικούς της ΚΟΑ σε ένα πρόγραμμα με αποσπάσματα αντιπροσωπευτικών έργων του Ζαν-Μπατίστ Λιλί, του Αντόνιο Βιβάλντι, του Φραντς Σούμπερτ, του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, του Μότσαρτ, του Μπετόβεν, του Τσαϊκόφσκι, του Ρίχαρντ Στράους, του Ντμίτρι Σοστακόβιτς και όλων των μεγάλων συνθετών του συμφωνικού ρεπερτορίου, οι οποίοι καθόρισαν την εξέλιξη και τη σύνθεση της ορχήστρας από τον 17ο και μέχρι τα μέσα του 20ού αιώνα.

Ενδιαμέσως, οι γνωστοί ηθοποιοί Μάκης Παπαδημητρίου και Γιάννος Περλέγκας θα αφηγούνται μια περιληπτική ιστορία της κλασικής μουσικής με βάση τα κείμενα της Ιριδας Λουκά, ενώ οι παράλληλες βιντεοπροβολές θα εξασφαλίζουν πως ακόμη και οι πιο μικροί θεατές θα παραμείνουν προσηλωμένοι στη σκηνή.

​​Την Κυριακή 7 Μαΐου στις 11.30 π.μ. στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, με μειωμένη είσοδο για τους συνοδούς παιδιών έως 15 ετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή