ΑΤΖΕΝΤΑ

Το σύγχρονο κόσμημα συναντά το αθηναϊκό κοινό

1--18
2--14
3--13
4--12

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Athens Jewelry Week ανοίγει τις πόρτες για να υποδεχτεί τους επισκέπτες του. Mε εκθέσεις, δράσεις και διαλέξεις καλύπτει τέσσερεις ημέρες αφιερωμένες στους σύγχρονους δημιουργούς κοσμημάτων, την τέχνη τους και τις πρωτότυπες δουλειές τους. 

Η κεντρική έκθεση με τίτλο «Τέχνη + Κόσμημα: Τεμνόμενοι Χώροι» φιλοξενείται φέτος από το Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς, και έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή 48 επιλεγμένων καλλιτεχνών σύγχρονου κοσμήματος από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης αυτή τη χρονιά τη διοργάνωση τιμά ο σημαντικός γερμανός εικαστικός Peter Bauhuis ως guest artist και εκθέτει έργα του στην κεντρική έκθεση.

Εκτός της κεντρικής έκθεσης η διοργάνωση περιλαμβάνει ακόμη 5 ομαδικές εκθέσεις σε διάφορους χώρους της πόλης, διαλέξεις και σεμινάρια, ενώ το AJW 2017 θα ολοκληρωθεί με τα βραβεία της κριτικής επιτροπής, που αποτελείται από καλλιτέχνες διεθνούς κύρους.

Το Athens Jewelry Week διοργανώνεται από την ομάδα Αnticlastics, απευθύνεται σε καλλιτέχνες και φιλότεχνους αλλά κυρίως σε όσους αγαπούν το σύγχρονο κόσμημα και θέλουν να το γνωρίσουν. Γιατί όπως έλεγε ο ποιητής W. B. Yeats, «ο κόσμος είναι γεμάτος από μαγικά πράγματα που περιμένουν υπομονετικά τις αισθήσεις μας να οξυνθούν».

Τέχνη + Κόσμημα : Τεμνόμενοι χώροι (κεντρική έκθεση)
Εγκαίνια: Πέμπτη 18/5, 19.00
Ωρες λειτουργίας: Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή: 11.00-21.00
Μουσείο Μπενάκη ( κτίριο οδού Πειραιώς)
Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου