Διεθνές φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης «Orange Water 3» στη Σαντορίνη

Διεθνές φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης «Orange Water 3» στη Σαντορίνη

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Σάββατο 10 Ιουνίου εγκαινιάζεται το διεθνές φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης «Orange Water 3» στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης με εικαστικές εκθέσεις και δράσεις έως τις 8 Οκτωβρίου. Το φεστιβάλ γεφυρώνει πολιτιστικά την Ελλάδα και την Ολλανδία και περιλαμβάνει εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, βιντεοπροβολές και εγκαταστάσεις από διακεκριμένους Ελληνες, Ολλανδούς και άλλους εικαστικούς. Μεταξύ άλλων, στην έκθεση συμμετέχουν οι Κατερίνα Καλούδη, Κάτωνας Ασιμής, Ευγενία Κουμαντάρου, Τίτα Μπονάτσου, Απόστολος Φανακίδης, Εφη Φουρίκη, Δανάη Στράτου, Hansjürgen Gartner, Joachim-Lothar Gartner, Henny van der Meer, Gert van Oortmerssen, Eva Petric και John Sikking.

Το φεστιβάλ συνεργάζεται επίσης με εικαστικές πλατφόρμες όπως οι: Focus Europa (Γερμανία), Bildrecht Αυστρία), T-short (Ελλάδα). Το φεστιβάλ επιμελείται ο Απόστολος Ζολωτάκης και στο σημείωμά του επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Οι καλλιτέχνες επιλέγουν, ο καθένας με τον δικό του τρόπο και τεχνική, να αποδώσουν την έννοια ενός θέματος. Στην παρούσα έκθεση, αυτό το επιτυγχάνουν αποδίδοντας στην έννοια της καταγωγής την πνευματικότητα που αιωρείται σε ένα τοπίο· συνδέοντάς την με τη μετακίνηση από μία αφετηρία προς έναν προορισμό· με την καταγωγή συγκεκριμένων παραστάσεων μέσα από αφηρημένους γεωλογικούς σχηματισμούς, με την ταύτισή της με το φως, με την ενέργεια και την επιστήμη στο γνωστό πείραμα του επιταχυντή στο CERN με το σωματίδιο του Higgs, όπως και με άλλες εικαστικές προτάσεις». Santorini Arts Factory, Βλυχάδα, Σαντορίνη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή