Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Στο Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζεται μια ανασκόπηση της ζωής και του έργου των Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, Τζον Κράξτον και Πάτρικ Λι Φέρμορ, μέσα από μια έκθεση που διερευνά τη φιλία που τους ένωσε για σχεδόν μισόν αιώνα και την αγάπη που μοιράζονταν για την Ελλάδα και τον ελληνικό κόσμο (Κουμπάρη 1).

• Η έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων «Ο φεμινισμός στα χρόνια της μεταπολίτευσης, 1974-1990: ιδέες, συλλογικότητες, διεκδικήσεις», εγκαινιάζεται σήμερα στις 6.30 μ.μ. στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος (Βασιλίσσης Σοφίας 11).

• Ο Σωκράτης Μάλαμας εμφανίζεται στο Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης, στις 9 μ.μ., παρουσιάζοντας τη νέα δισκογραφική δουλειά του, «Κάτοπτρα», και παλιά του τραγούδια.

• Στο Εθνικό Αστεροσκοπείο παρουσιάζεται η εικαστική εγκατάσταση «The Theater of Disappearance» του Αντριάν Βιλάρ Ρόχας σε συνεργασία με τον πολιτιστικό οργανισμό ΝΕΟΝ (Λόφος Νυμφών).

• Ο Φοίβος Δεληβοριάς παρέα με φίλους και συνεργάτες παρουσιάζει ένα καλοκαιρινό υπερθέαμα με τίτλο «Η ταράτσα του Φοίβου», κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, στο Γκάζι (Ιερά Οδός 13-15).

• Διάλεξη με τίτλο «Ο ρόλος των γονιδίων του εγκεφάλου στη ρύθμιση της πρόσληψης τροφής και στην παχυσαρκία» δίνει ο δρ Marcelo Rubinstein, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στις 7 μ.μ. (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη).

• Ο Μίλτος Πασχαλίδης ξεκινάει απόψε την καλοκαιρινή περιοδεία του από το θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη». Στις 9 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή