«Πολιτιστικό Φθινόπωρο-Χειμώνας 2016-2017»

«Πολιτιστικό Φθινόπωρο-Χειμώνας 2016-2017»

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο θεσμός «Πολιτιστικό Φθινόπωρο – Χειμώνας 2016-2017» θα περιλαμβάνει την παρουσίαση καλλιτεχνών, που τα έργα τους έχουν αποκτήσει διεθνή αναγνώριση καθώς και νέων καλλιτεχνών με ελπιδοφόρο ορίζοντα, σε όλο το χώρο του Ζαππείου Μεγάρου και Κήπου. Θα περιλαμβάνει επίσης πολύπλευρους τομείς όπως μουσική, ζωγραφική, εικαστικά, λογοτεχνία, ποίηση, αθλητικές εκδηλώσεις καθώς και  ημερίδες συζητήσεων για θέματα πολιτισμού, αθλητισμού, επιστημών και οικονομίας.

Θα γίνει βράβευση με χρυσό στέφανο, σύμφωνα με τη βούληση του Ευαγγέλη Ζάππα, Ελλήνων που έχουν διαπρέψει με τις επιδόσεις τους και έχουν κάνει περήφανη την Ελλάδα, καθώς και οργανισμών – φορέων, θεσμών και ιδρυμάτων για την μακρόχρονη προσφορά τους στην ελληνική πολιτεία και τον Έλληνα άνθρωπο.

 Η επιλογή τους θα γίνει με κριτήριο την προσφορά τους στους τομείς:

α)  πολιτική και κοινωνική προσφορά

β)  οικονομία-επιχειρηματικότητα (για την συνδρομή τους στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα)

γ)  επιστήμες και γράμματα

δ)  πολιτισμός και τέχνες

ε)  αθλητισμός (συνδρομή στην αθλητική ιδέα και τον Ολυμπισμό)

 

Στους κήπους του Ζαππείου Μεγάρου θα γίνουν γιορταστικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της ανασύστασης της αρχαίας ιδέας των Παναθηναίων εορτών («Παναθήναια»).

Όλες οι παραπάνω εκδηλώσεις αποτελούν ανασύσταση και εξακολούθηση των «Ολυμπίων» (1859,1870,1875,1889) και των «Ζαππείων Αγώνων» (1859,1870,1875) σύμφωνα με τη Διαθήκη του Ευαγγέλη Ζάππα που τελευταία φορά έγιναν το 1888-1889 (4α Ολύμπια) και σκοπό έχουν την «εμψύχωση των ωραίων τεχνών και έκθεση προϊόντων της ελληνικής ενεργείας και παραγωγής». Θα υπάρξουν εκδηλώσεις για τον Ολυμπισμό και την Ολυμπιακή Εκεχειρία καθώς και πνευματική σύνδεση με τους Δελφικούς Αγώνες – Δελφική Ιδέα.

Σκοπός του νέου Προέδρου του Ζαππείου Μεγάρου είναι η δημιουργία του «ATHENS OLYMPIA PARK» με κέντρο το Ζάππειο και η θέσπιση των CLASSIC OLYMPIANS (Κλασσικοί Ολυμπιακοί Αγώνες) – ΜΕΣΟΟΛΥΜΠΙΑΔΑ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή