Μουσικές διακοπές στα γρασίδια του Μεγάρου

Μουσικές διακοπές στα γρασίδια του Μεγάρου

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εάν στο καλοκαιρινό σας πρόγραμμα δεν περιλαμβάνονται φέτος μακρόσυρτα απογεύματα σε αμμουδερές παραλίες με κοκτέιλ καρύδας, μπουκιές μάνγκο και εκείνη την αναζωογονητική αύρα της Καραϊβικής, στο Μέγαρο Μουσικής θα βρείτε αιώρες για να χαλαρώσετε κάτω από την παχιά σκιά των δέντρων στον νέο χώρο του Κήπου «Secret Garden», κοκτέιλ και ξεχωριστές γευστικές προτάσεις και βέβαια πολλές ώρες μουσικής. Οχι για να σας δροσίσουν, όπως λέει το κλισέ, αλλά για να σας μυήσουν σε διαφορετικά και ποιοτικά ακούσματα, από τάνγκο και τζαζ μέχρι πολυφωνική μουσική, μαραθώνια ανάγνωση της «Οδύσσειας» (15/9) και φεστιβάλ ποίησης (18/9).

Η αρχή γίνεται σήμερα Τετάρτη στη Γιορτή της Μουσικής, με ελεύθερη είσοδο, και καλεσμένους το κιθαριστικό σύνολο Santa Barbara Guitar Orchestra και τη Μαρίτα Παπαρίζου, τους Μικρούς Μουσικούς του Ωδείου Αθηνών, τον πιανίστα Χρήστο Μαράντο και τα μέλη της Ακαδημίας Νέων Μουσικών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, καθώς και τους μουσικούς της ΚΟΑ.

H Idra Kayne, μια από τις πιο αυθεντικές σόουλ-φανκ φωνές της Αθήνας, «μεταμορφώνεται» σε αγόρι και παρουσιάζει το «If I were a boy» (30/6) με τραγούδια που έχουν ταυτιστεί με ανδρικές ερμηνείες. Κομμάτια του Μάικλ Τζάκσον και των Nirvana, των Take That και του Κηλαηδόνη ενορχηστρωμένα για δύο βιολιά, τσέλο, κοντραμπάσο, πιάνο, ντραμς και κιθάρα από τον Αλέξανδρο Λιβιτσάνο.

Η «Μάντισσα» Μαρίνα Σάττι με τις Fones (12/7) θα παρουσιάσει πολυφωνικά τραγούδια απ’ όλο τον κόσμο, ενώ ο κοντραμπασίστας Πέτρος Κλαμπάνης (14/7) θα διηγηθεί «12 μουσικές ιστορίες». Παρέα με τον Σταύρο Λάντσια στο πιάνο και ένα κουαρτέτο εγχόρδων, ο συνθέτης θα υποδεχθεί τους Αρετή Κετιμέ, Κώστα Παυλίδη και τους Τακίμ.

Εργα των Αστορ Πιατσόλα, Χουάν Νταριένσο και Φρανσίσκο Κανάρο θα συμβαδίσουν με εκείνα των Μιχάλη Σουγιούλ, Κώστα Γιαννίδη και Αττίκ από τους Athens Tango Ensemble (28/6) και δύο ζευγάρια θα χορέψουν στις μελωδίες Αργεντίνων και Ελλήνων συνθετών.

Η τζαζ μουσική έχει την τιμητική της στον Κήπο και οι After 8 Jazz Sextet (5/7) σχεδιάζουν ένα αφιέρωμα στον Ντιουκ Ελινγκτον και στη λατινοαμερικάνικη μουσική από Τσούτσο Βαλντές μέχρι Τσικ Κορία. Οι Maracatu (7/7) ετοιμάζουν ένα μουσικό ταξίδι από το Ρίο μέχρι τον Αμαζόνιο και τις φαβέλες της Βραζιλίας με έθνικ, τζαζ, σάμπα και μπόσα νόβα. Η Πένυ Μπαλτατζή (6/9) θα ερμηνεύσει ορισμένα από τα πιο αναγνωρίσιμα τραγούδια της τζαζ, από το «Feelings» του Μόρις Αλμπερτ μέχρι το «Summertime» του Τζορτζ Γκέρσουιν και το «Dream a little dream of me».

Στο χορευτικό σύμπαν της μπόσα νόβα, του σουίνγκ και της gipsy jazz θα ταξιδέψουν το κοινό οι Manouchedrome Trio και ο Αλέξης Στενάκης (8/9), γυρίζοντας τον χρόνο πίσω στη δεκαετία του ’30. Επηρεασμένοι από τον επιδραστικό Τζάνγκο Ράινχαρτ, οι Manouchedrome Trio θα παρουσιάσουν κομμάτια από την πρόσφατη δισκογραφική τους δουλειά.

Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι θα πραγματοποιήσει το φημισμένο κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή με τους δεξιοτέχνες τζάζμεν Τάκη Πατερέλη, Ανδρέα Πολυζωγόπουλο, Γιώργο Γεωργιάδη και Αλέξανδρο Δράκο-Κτιστάκη στις 13 Σεπτεμβρίου, κλείνοντας τις καλοκαιρινές συναυλίες του Κήπου. Πληροφορίες στο www.megaron.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή