Προτάσεις

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ KILLERS ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΡΟΥ

«Δολοφόνοι» δίπλα στο νερό

Η σπουδαιότερη ίσως συναυλιακή εμφάνιση του φετινού καλοκαιριού –ειδικά επειδή είναι και η πρώτη τους στη χώρα μας– έρχεται αύριο Σάββατο, με τους Αμερικανούς Killers να κατεβαίνουν στην πλατεία Νερού του Φαλήρου, στο πλαίσιο του Ejekt Festival. Μετά την παρ’ ολίγον συναυλία του 2009, την οποία ακύρωσε η νεροποντή, αυτή τη φορά οι Κillers έρχονται με όλες τις μεγάλες επιτυχίες τής μέχρι σήμερα πορείας τους. Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στη δισκογραφία το 2004 με το πολυπλατινένιο «Hot Fuss», η μπάντα σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της και καθιερώθηκε ως μια από τις σημαντικότερες της Αμερικής αλλά και του πλανήτη.

Η χαρακτηριστική φωνή του Μπράντον Φλάουερς και οι εθιστικές μελωδίες σε τραγούδια όπως τα «Mr. Brightside», «Somebody Told Me», «Smile Like You Mean It», «Jenny Was A Friend of Mine» και «All These Things That I’ve Done» –όλα μεγάλες επιτυχίες και των ελληνικών ραδιοφώνων– πέρασαν αμέσως στο πάνθεον της μουσικής δεκαετίας των ’00s. Πριν από τους Κillers, τη σκηνή θα προθερμάνουν οι ανερχόμενοι Βρετανοί Circa Waves, οι «δικοί» μας Deaf Radio και βέβαια οι The Kills. To πολύ δημοφιλές δίδυμο των Αλισον Μόσαρτ (Dead Weather) και Τζέιμι Χινς έρχεται επίσης για πρώτη φορά στην Ελλάδα, υποσχόμενο να μας ξεναγήσει στα indie και μπλουζ ροκ μουσικά μονοπάτια του. Από τις 6 μ.μ.

ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΧΑΡΜΠΗΣ

«DAY OUT OF TIME» ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ

Ολη η πόλη μια περφόρμανς

Αυτό το Σάββατο από την ανατολή του ηλίου, 21 χορευτές «εγκαθίστανται» σε δημόσιους χώρους του κέντρου της Αθήνας, όπου θα παραμείνουν με σύντομα διαλείμματα για λίγο λιγότερο από 15 ώρες, μέχρι το ηλιοβασίλεμα. Επιδίωξή τους είναι να προκαλέσουν τους περαστικούς και να τους παρασύρουν σε έναν «σωματικό» διάλογο συμμετέχοντας στο πρωτότυπο πρότζεκτ της χορογράφου και χορεύτριας Βιτόριας Κωτσάλου «Day Out Of Time», το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών.

Ο πεζόδρομος της οδού Ερμού (στο ύψος του αρχαιολογικού χώρου Κεραμεικού), το μονοπάτι της Οδού Αστεροσκοπείου, η πλατεία Θεάτρου, η Ομόνοια, η διασταύρωση των οδών Αθηνάς και Ερμού, η Στοά Αρσακείου, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, η πλατεία Κολωνακίου, η πεζογέφυρα μεταξύ των οδών Θεσσαλονίκης και Ερμού, η οδός Λουκά Νίκα στου Ψυρρή, η συμβολή των οδών Λυσίου και Ανδοκίδου (μνημείο Αέρηδων), η Μητρόπολη Αθηνών, το Αγαλμα του Κολοκοτρώνη στη Σταδίου, η πλατεία Κοτζιά, το Μετόχι Παναγίου Τάφου (Πρυτανείου και Ερεχθέως), η οδός Αγίου Μάρκου 19, η πλατεία Αγίων Θεοδώρων (Σκουλενίου και Ευρυπίδου), το μονοπάτι εισόδου Ζαππείου (λεωφ. Βασ. Αμαλίας 27), η συμβολή Θεμιστοκλέους και Καλλιδρομίου και η οδός Βουκουρεστίου είναι τα σημεία όπου θα βρίσκονται οι χορευτές από τις 6 το πρωί έως τις 8.50 μ.μ.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΝΟΥΔΟΥ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή