«…ιστορίες πίσω από την Ιστορία» στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

«…ιστορίες πίσω από την Ιστορία» στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κατεύθυνση «Πολιτισμός και πολιτιστική διαχείριση», με υπεύθυνη καθηγήτρια την Ανδρομάχη Γκαζή, του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, παραμένει δραστήρια. Μετά την περυσινή έκθεση στο Μουσείο Φωταερίου, «Γκάζι, ακούς;», φέτος «καταλαμβάνει» το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής.

Από την ερχόμενη Τετάρτη 28 του μηνός έως τις 9 Ιουλίου, οι τελειόφοιτοι του τμήματος παρουσιάζουν την περιοδική έκθεση «…ιστορίες πίσω από την Ιστορία». Πρόκειται για μία επανεπίσκεψη, με μια φρέσκια, νεανική ματιά, στα αντικείμενα, γεγονότα και προσωπικότητες της ελληνικής Ιστορίας από την εποχή της Τουρκοκρατίας – Λατινοκρατίας έως τη Μικρασιατική Εκστρατεία.

Η έκθεση ξυπνά εθνικά κειμήλια, ωθεί μουσικά όργανα να ηχήσουν, ενώ οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ιστορίας μιλούν, αποκαλύπτοντας μια άλλη διάσταση των γεγονότων. Ολο αυτό, μέσα από τη συνομιλία της δράσης των φοιτητών και της μόνιμης συλλογής του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου.

Σκοπός της κατεύθυνσης «Πολιτισμός και πολιτιστική διαχείριση», όπως φάνηκε και από την περυσινή έκθεση για το Γκάζι, είναι να ανιχνεύει νέους τρόπους αφήγησης γνωστών και παραδεδομένων γεγονότων και ιστοριών. Οπως λένε οι συντελεστές, η ομάδα φοιτητών θέτει ερωτήματα και συμπληρώνει τη μουσειακή εμπειρία του επισκέπτη με ιδιαίτερες παρεμβάσεις, προσφέροντας ηχητικά και διαδραστικά ερεθίσματα. Μια σύγχρονη έκθεση, με σύγχρονα μέσα, από σύγχρονους ερευνητές που συνομιλούν με το παρελθόν και θέτουν έναν προβληματισμό για την Ιστορία που ξέρουμε, ενώ αποκαλύπτουν και πολλά που δεν ξέρουμε.

Ωρες λειτουργίας: Τρίτη – Κυριακή: 09.00 – 14.00. Κυριακή: Είσοδος ελεύθερη. Σταδίου 13

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή