Η Χαρίκλεια Παπαποστόλου στη διεθνή έκθεση «Personal Structures – Open Borders» στη Βενετία

Η Χαρίκλεια Παπαποστόλου στη διεθνή έκθεση «Personal Structures – Open Borders» στη Βενετία

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η έκθεση “Personal Structures” πραγματοποιείται κάθε χρονιά από το 2002, παράλληλα με την Μπιενάλε και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Bενετίας. Πρόκειται για μια διοργάνωση του Ιδρύματος GAA (Global Art Affairs Foundation), που φιλοξενείται και υποστηρίζεται από το European Cultural Centre σε δύο εντυπωσιακά pallazzi στο κέντρο της Βενετίας – το Palazzo Bembo και το Palazzo Mora.

Η έκθεση είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει πάνω από 10.000 επισκέπτες το διήμερο των εγκαινίων και περισσότερους από 250.000 επισκέπτες καθόλη τη διάρκειά της. Περιλαμβάνει έργα περισσότερων από 200 καλλιτεχνών, τόσο διεθνώς καταξιωμένων όσο και ανερχόμενων, που χρησιμοποιούν διαφορετικά μέσα – ζωγραφική, γλυπτική, βίντεο, φωτογραφία και εγκαταστάσεις.

Φέτος συμμετέχουν ιδιαίτερα σημαντικοί καλλιτέχνες, όπως η Marina Abramovic, ο Jeff Koons, o Joseph Kosuth, η Yoko Ono, ο Julian Opie και ο Lawrence Weiner.

Πλάι στα σημαντικά αυτά ονόματα, παρουσιάζει έργο της και η ανερχόμενη Ελληνίδα εικαστικός Χαρίκλεια Παπαποστόλου, η οποία συμμετέχει με μια εγκατάσταση με ζωγραφική και βίντεο.

Ο συγγραφέας, Δρ. Φιλοσοφίας της Τέχνης, Θωμάς Συμεωνίδης γράφει για την δουλειά της Παπαποστόλου: «Αν τα έργα της Χαρίκλειας Παπαποστόλου είχαν φωνή, θα έλεγαν ένα μόνο πράγμα: ‘Κοίτα, αυτή είναι η πραγματικότητα’. Ναι, κοίτα, αυτή είναι η πραγματικότητα αυτού που υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Ναι, κοίτα, αυτό είναι που απομένει όταν ο χρόνος παύει να είναι ο χρόνος μίας ηλικίας, παύει να είναι ο χρόνος μίας εποχής, παύει να αναλύεται σε μέλλον, παρόν, παρελθόν, παύει να είναι ο πεπερασμένος, μετρήσιμος χρόνος που ξέρεις. (…) Καταδύεσαι στην απαρχή του κόσμου και αφήνεις πίσω σου συναισθήματα της στιγμής, φευγαλέες εντυπώσεις, το επικαιρικό της ζωής και του κόσμου, αφήνεις πίσω σου όλα αυτά που σε αγκιστρώνουν και σε δεσμεύουν, αδιόρατα νήματα που σε συγκρατούν, που εμποδίζουν την επαφή σου με το φως, το λευκό, την ασφάλεια, την πληρότητα.»

Καθώς φέτος η θεματική της έκθεσης επικεντρώνεται στα «Ανοιχτά Σύνορα», το έργο της Παπαποστόλου τοποθετείται ανάμεσα σε πλήθος έργων Ευρωπαίων και μη-Ευρωπαίων καλλιτεχνών που σχολιάζουν τον ανοιχτό διάλογο μεταξύ των πολιτισμών.

Preview: 11-12 Μαΐου 2017, 18:00-22:00

Διάρκεια έκθεσης: 13 Μαΐου – 26 Νοεμβρίου

Ώρες λειτουργίας: 10:00-18:00 καθημερινά εκτός Τρίτης

Palazzo Bembo, Riva del Carbon # 4793, 30124, Βενετία (δίπλα στο Rialto)

Είσοδος Ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες:

[email protected]

www.hpapapostolou.com

www.europeanculturalcentre.eu

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT