Μια ροκ βραδιά με τους Kasabian

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τελευταία  πραγματικά μεγάλη ροκ συναυλιακή βραδιά του φετινού καλοκαιριού έρχεται απόψε, με τους Βρετανούς Kasabian να κλείνουν το Eject Festival, στην πλατεία Νερού του Φαλήρου. Η μπάντα που μπορεί να κάνει τους πάντες να μην σταματούν να χορεύουν και έχει τον τρόπο να γράφει τραγούδια που κατακτούν τα charts και τις λίστες των ραδιοφωνικών σταθμών, επιστρέφει στη χώρα μας με όλες τις μεγάλες επιτυχίες της αλλά και κομμάτια από το φρέσκο «For Crying Out Loud».

Ο κόσμος βέβαια, όπως είναι φυσικό, θα κατέβει στο Φάληρο για τραγούδια-ύμνους σαν τα «Fire», «Days Are Forgotten», «Club Foot», «Underdog», «Shoot the Runner» κ.ο.κ. Μαζί ωστόσο με τους Kasabian, στην πλατεία Νερού θα βρεθεί ακόμα μια μπάντα, η εμφάνιση της οποίας είναι ίσως ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Κι αυτό γιατί οι θρυλικοί The Jesus And Mary Chain επιστρέφουν, έπειτα από δύο δεκαετίες, στην Ελλάδα, για να μας θυμίσουν ότι είναι μία από τις πιο επιδραστικές μπάντες στην ιστορία της σύγχρονης μουσικής. Αλλωστε, ήταν το αριστουργηματικό ντεμπούτο τους «Psychocandy», που συνδύασε την ποπ φόρμα με τον κιθαριστικό «θόρυβο», ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για το λεγόμενο εναλλακτικό ροκ αλλά και το πιο ιδιαίτερο shoegaze. Εχοντας περάσει από αρκετά στάδια έκτοτε, τα αδέρφια Reid, μας επισκέπτονται επίσης με νέο δίσκο στις αποσκευές τους, ο οποίος μάλιστα αποτελεί απόδειξη ότι βρίσκονται ακόμα σε φόρμα. Από τις 6 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή