«Μικρογραφίες» σε μανιάτικη ατμόσφαιρα

«Μικρογραφίες» σε μανιάτικη ατμόσφαιρα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα, πολύπλευρη ομαδική έκθεση με τον τίτλο «Μικρογραφίες» παρουσιάζεται στο συγκρότημα Πύργων Τρουπάκηδων – Μούρτζινων, στην Παλιά Καρδαμύλη, στη μεσσηνιακή Μάνη, με τη συμμετοχή σημαντικών εικαστικών καλλιτεχνών από διαφορετικές γενιές: Βασίλης Αναστασόπουλος, Γιάννης Αντωνακέας, Αννίτα Αργυριοπούλου, Ιουλία Βεντίκου, Γιάννης Γκούζος, Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος, Κατερίνα Ζαφειροπούλου, Αντζι Καρατζά, Μαριγώ Κάσση, Σοφία Κλωνάρη, Χαρούλα Κοροπούλη, Σταύρος Μπονάτσος, Ειρήνη Μπράττη, Γιώργος Ντερός, Ιάκωβος Ξενάκης, Αγγελική Πολίτη, Σπυριδούλα Πολίτη, Κανέλλα Στασινοπούλου, Μαριάμ Τσακιριάν, Ηλίας Χριστόπουλος.

Οπως γράφει η επιμελήτρια της έκθεσης Λίνα Τσίκουτα, ιστορικός τέχνης, επιμελήτρια Εθνικής Πινακοθήκης, υπεύθυνη συλλογών μεταπολεμικής και σύγχρονης τέχνης, «Η νέα αυτή έκθεση παρουσιάζεται στο συγκρότημα Πύργων Τρουπάκηδων – Μούρτζινων, στην Παλιά Καρδαμύλη, στη μεσσηνιακή Μάνη. Το συγκρότημα των Πύργων αυτών παρουσιάζει μια τυπική μανιάτικη αρχιτεκτονική, οχυρωματική κατοικία καπετάνιου της Εξω Μάνης την εποχή της Τουρκοκρατίας στην Παλιά Καρδαμύλη. »Στην έκθεση αυτό που αποτελεί εντυπωσιακό στοιχείο είναι η αντίθεση και η “συνεύρεση” του παλιού με το καινούργιο. Το αρχιτεκτόνημα που υποδέχεται τις σύγχρονες δημιουργίες υπήρξε τέσσερις αιώνες πριν.

»Ο τίτλος “Μικρογραφίες” προέκυψε από τον επιλεγμένο χώρο. Η συνύπαρξη των έργων είκοσι σύγχρονων καλλιτεχνών, καθώς και οι δεσμεύσεις έκθεσης και ανάρτησης, με σεβασμό στα υπάρχοντα διατηρητέα κτίρια, επέβαλαν την επιλογή έργων μικρών διαστάσεων.

»Οι δημιουργίες των καλλιτεχνών της έκθεσης αντανακλούν την πολυμορφία της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας, που παρατηρείται γενικότερα στη χρήση πολλών και διαφορετικών μέσων από τους σύγχρονους καλλιτέχνες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

»Το σημαντικότερο της έκθεσής μας είναι η αρμονική συνύπαρξη του παλιού με το καινούργιο, η συνέχεια στην τέχνη και η ευρηματική πολυμορφία στη σύγχρονη ελληνική, εικαστική δημιουργία».

«Μικρογραφίες» 22 Ιουλίου – 29 Οκτωβρίου 2017

Οχυρό Συγκρότημα Τρουπάκηδων – Μούρτζινων, Παλαιά Καρδαμύλη, Μάνη Δήμος Δυτικής Μάνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή