Προβολές για μικρούς και μεγάλους στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Προβολές για μικρούς και μεγάλους στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O χειμώνας είναι προ των πυλών αλλά η όρεξη για σινεμά και καλές ταινίες δεν φαίνεται να επηρεάζεται από τη θερμοκρασία που διαγράφει πτωτική πορεία. Η σειρά προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Park your cinema, φτάνει στο τέλος της με δύο ταινίες για μικρούς και μεγάλους θεατές.

Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου θα προβληθεί στο Ξέφωτο «Ο Αρχάριος» (Rushmore) στις 8 μ.μ., μια σπουδαία ταινία του 1998, σε σκηνοθεσία του φημισμένου Γουές Αντερσον. Στην υπόθεση της ταινίας, ο εκκεντρικός Μαξ Φίσερ είναι ένα νεαρό αγόρι που δείχνει πως έχει βρει ποιο είναι το νόημα της ζωής: να φοιτά στην Ακαδημία του Rushmore όσο μπορεί, ενδεχομένως και για πάντα. Κάκιστος μαθητής, μέλος και συχνά και αρχηγός σε κάθε λέσχη ενδιαφερόντων και sports που μπορεί να διανοηθεί κανείς ότι υπάρχει σε ένα σχολείο, ο Mαξ ανακαλύπτει τα πρώτα του ερωτικά σκιρτήματα με την εμφάνιση μιας καινούργιας δασκάλας, την οποία όμως διεκδικεί και ο μεσήλικας Χέρμαν Μπλουμ, ο πατέρας των πιο αντιπαθητικών συμμαθητών του νεαρού ήρωα. Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γουές Αντερσον συστήνει καθοριστικά στο παγκόσμιο κινηματογραφικό κοινό το μοναδικό αφηγηματικό και αισθητικό του ύφος.

Για τους μικρούς σινεφίλ προβάλλεται η ταινία κινουμένων σχεδίων «Γουόλ – Υ» το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στις 8 μ.μ. Στην πλοκή, ένα μονοπωλιακό τραστ, που έφτασε να κυβερνά την Αμερική, μετέτρεψε κάθε έκταση του κόσμου σε μια γιγάντια χωματερή. Το μικρό ρομποτάκι Γουόλ-υ έχει μείνει πίσω να μαζεύει σκουπίδια επί 700 χρόνια. Μια διαστημική κιβωτός του ανθρώπινου είδους θα αποδράσει προς το άγνωστο του Διαστήματος, με την ελπίδα της επιστροφής μονάχα όταν θα υπάρξουν ενδείξεις πως η Γη μπορεί να γονιμοποιήσει και πάλι. Επιβάτης της κιβωτού είναι η Ιβ, ένα υπερεξελιγμένο ρομπότ τελευταίας τεχνολογίας, την οποία ο Γουόλ-υ ερωτεύεται και ακολουθεί στο ταξίδι της επιστροφής. Μπορεί ένα αγαθό ρομποτάκι να μας σώσει; Το ερώτημα που θέτει η βραβευμένη με Οσκαρ ταινία του Αντριου Στάντον είναι ένα σοβαρό μάθημα οικολογίας για κάθε ηλικία και αποτελεί μία από τις πιο ώριμες σεναριακά και τολμηρές κινηματογραφικά προτάσεις της Pixar, μια ωδή στη βουβή κωμωδία, όπως έχουν γράψει κριτικοί.

​​ΚΠΙΣΝ, έναρξη 8 μ.μ., είσοδος ελεύθερη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή