Τα χρώματα του αντιφατικού κόσμου

Τα χρώματα του αντιφατικού κόσμου

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι δημοσιογράφοι που καλύπτουμε τα δημόσια έργα τον γνωρίζουμε από την επαγγελματική του ιδιότητα ως υπευθύνου του Γραφείου Τύπου στην «Αττικό Μετρό», θέση την οποία υπηρετεί για χρόνια. Ο Γιάννης Βασσάλος, όμως, έχει και μια δεύτερη, καλλιτεχνική φύση. Αυτές τις ημέρες παρουσιάζει μια έκθεση με έργα βασισμένα στην ψηφιακή επεξεργασία φωτογραφιών. Οι δημιουργίες του αποτυπώνουν με έξυπνο τρόπο την πολυπλοκότητα, τις διαφορετικές όψεις ενός κατακερματισμένου και αντιφατικού κόσμου. Κυριαρχούν τα έντονα χρώματα, η πυκνότητα των σχημάτων, η αποσπασματικότητα και οι παραμορφώσεις, οι διπλές ή και πολλαπλές εικόνες, οι απροσδόκητοι συνδυασμοί. Το αποτέλεσμα είναι άλλοτε σκληρό και άλλοτε φανερώνει μια ιδιαίτερη αίσθηση χιούμορ και μια ειρωνική διάθεση.

«Αιχμαλωτίζω στιγμές της ανθρώπινης ματαιοδοξίας, του αστικού τοπίου που βιώνουμε καθημερινά και της φύσης που χάνεται, τις αποδομώ και τις αναπροσαρμόζω», λέει ο Γιάννης Βασσάλος για τα έργα του. «Η ψηφιακή εποχή εμπλέκει και μεταβάλλει τις διαστάσεις του κόσμου που γνωρίζουμε, επιτρέπει τη μείωση των αποστάσεων. Είμαστε όλο και πιο κοντά, την ίδια στιγμή που απομακρυνόμαστε όλο και περισσότερο. Ψηφιακά επικοινωνούμε, αγαπάμε, ταξιδεύουμε, την ίδια στιγμή που ο άνθρωπος βιώνει την αποξένωση», συμπληρώνει.

​​Αlma Contemporary Art Callery, Υψηλάντου 24, Κολωνάκι. Εως τις 27/10.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή