Τραγούδι σε επτά γλώσσες

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ρεσιτάλ τραγουδιού σε επτά γλώσσες θα δώσει το βράδυ του Σαββάτου στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος η σοπράνο Laura Mamakos, συνοδευόμενη από τον Γιάννη Αερινιώτη στο πιάνο. Η διακεκριμένη λυρική τραγουδίστρια, η οποία γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο και έχει εμφανιστεί σε εμβληματικά θέατρα και φεστιβάλ της Ευρώπης και της Αμερικής, θα ερμηνεύσει άριες και lieder του Μπαχ, του Σούμαν, του Σαρλ Γκουνό κ.ά. με φόντο τις σχεδιασμένες ειδικά για την περίσταση βιντεοπροβολές του Κωνσταντίνου Πιλάβιου.

Το τελευταίο εγχείρημα της Laura Mamakos τιτλοφορείται «Together Again» και εστιάζει στην προσφυγική κρίση μέσα από μια ιδιαίτερη οπτική γωνία, η οποία εμπεριέχει αναφορές στην ιστορία των γλυπτών του Παρθενώνα. Πρόσφατα, έκανε το ντεμπούτο της στην L’Incoronazione di Poppea του Monteverdi στο πλαίσιο του Greek Opera Festival, ενώ προηγουμένως είχε υποδυθεί τη Ντόνα Ελβίρα στην όπερα «Ντον Τζιοβάνι» του Μότσαρτ στην παραγωγή της Boulder Opera Company του Κολοράντο. Είναι, επίσης, ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος DionysiaTrust, που υποστηρίζει νέους μουσικούς και διοργανώνει συναυλίες για την υποστήριξη φιλανθρωπικών οργανώσεων.

​​Αύριο στις 8 μ.μ. στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Είσοδος ελεύθερη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή