Συνέδριο Δραματοθεραπείας στην Αθήνα

Συνέδριο Δραματοθεραπείας στην Αθήνα

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ευκαιρία να διερευνήσουν τη διασύνδεση ανάμεσα στην Εκφραστική Θεραπεία, τη Δραματοθεραπεία και την Εμψύχωση θα έχουν οι συμμετέχοντες στο 2ο Συμπόσιο Δραματοθεραπείας αλλά και το 3ο Διεθνές Συνέδριο Εκφραστικής Θεραπέιας με τίτλο «Οικειότητα: Εσύ – Εγώ και η Τέχνη ανάμεσά μας». Συνδιοργανωτές τους είναι το Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ και το «Expressive Arts & Psychology in Action Center» του Dr. Αvi Goren – Bar σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στις 20, 21 και 22 Οκτωβρίου.

Σε μια δύσκολη για την χώρα εποχή, «το μόνο αντίδοτο παραμένει η δράση, το παιχνίδι, η μετουσίωση, η μεταφορά, η απόσταση από το πραγματικό, η καλλιτεχνική δημιουργία δηλαδή οι Θεραπείες μέσω Τέχνης», αναφέρει ο υπεύθυνος του Ινστιτούτου Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ, Στέλιος Κρασανάκης, γεγονός που σύμφωνα με τον ίδιο εξηγεί και «τη ραγδαία εξάπλωση και αναγνώριση τους από κλινικά, εκπαιδευτικά και ακαδημαϊκα πλαίσια».

Το Συνέδριο – στο οποίο θα συμμετέχει η Dr. Sue Jennings και θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Υγιείς δεσμοί και νευροδραματικό παιχνίδι» – είναι αφιερωμένο στην «ποιητική μορφή της Αρλέτας», σημειώνει ο κ. Κρασανάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή