Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ: Κυνηγώντας το Πουλί της Φωτιάς

Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ: Κυνηγώντας το Πουλί της Φωτιάς

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι ωραίο όταν ένα παραμύθι μεταφέρεται στη σκηνή ως «παραμύθι» με τα μαγικά του, τους ήρωές του, τους έρωτες και το ευτυχισμένο τέλος του.

Ακόμα και οι πιο σκοτεινές σκηνές του ταιριάζουν όταν φωτίζονται από τη δυναμική της πλοκής. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά συγκεντρώνει η όπερα για παιδιά και νέους «Ο πρίγκιπας Ιβάν και το Πουλί της Φωτιάς» σε μουσική του Θοδωρή Αμπαζή και λιμπρέτο της Σοφιάννας Θεοφάνους που παρουσιάζει η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ. Πώς θα εκτιμήσουμε τον Ιβάν εάν δεν περάσει μέσα από το υποβλητικό α λα Τιμ Μπάρτον δάσος του μάγου Κοσέι για να βρει και να ερωτευθεί το πολύχρωμο Πουλί της Φωτιάς; Ο αλαζόνας, πονηρός, καταφερτζής Ιβάν επιδίδεται σε έναν αγώνα για την επικράτηση στον θρόνο του τσάρου, στοιχεία όμως που αλλάζουν και περνούν σε δεύτερη μοίρα από τη δύναμη της αγάπης και της καλοσύνης. Μέχρι τότε, όμως, θα αντιμετωπίσει πολλές περιπέτειες.

Τα παιδιά εισάγονται στον μουσικό κόσμο της όπερας ανεμπόδιστα, ενώ από την παράσταση δεν λείπουν γνώριμα μουσικά μοτίβα ακόμη και στιγμές χιπ χοπ από τους εξαιρετικούς μονωδούς. Τα σκηνικά και τα κοστούμια του Κένι Μακλέλαν υπακούουν στην προσωπικότητα των ηρώων και στην ενεργοποίηση της φαντασίας των παιδιών, δημιουργώντας ένα δεμένο σύνολο. Επί σκηνής και «αληθινά» μαγικά.

​​Εναλλακτική Σκηνή, έως 31/12

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή