Η άλλη πραγματικότητα βρήκε Στέγη

Η άλλη πραγματικότητα βρήκε Στέγη

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eνα αφιέρωμα στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας διοργανώνει αυτό το Σαββατοκύριακο η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολές ταινιών μικρού μήκους για δέκα άτομα κάθε φορά (στα αγγλικά χωρίς ελληνικούς υποτίτλους) από το μεσημέρι έως το βράδυ. Αφού φορέσουν τις κάσκες τους, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ενσαρκώσουν ένα ρομπότ-παιχνίδι, το οποίο λαμβάνει ως δώρο ένα αγόρι στα γενέθλιά του το 1982 («Miyubi» των Felix Lajeunesse και Paul Raphael), να ταξιδέψουν στην ιστορία του σινεμά («Kinoscope» των Clement Léotard και Philippe A. Collin), να μυηθούν στη μαγεία του βυθού και της ελεύθερης κατάδυσης («Dolphin Man 360» του Benoit Lichte), να διεισδύσουν στο μυαλό ενός ανδροειδούς «I Philip του Pierre Zandrowicz» και να παρακολουθήσουν ένα ολόκληρο οικοσύστημα να αναπτύσσεται σε έναν κατεστραμμένο κόσμο («Planet» της Momoko Seto).

Το απόγευμα της Κυριακής προγραμματίζεται συζήτηση με θέμα «Virtual Reality και Σινεμά: Γίνονται τα δύο, ένα;» (είσοδος ελεύθερη, διανομή δελτίων προτεραιότητας από τις 5 μ.μ.), ενώ θα προηγηθεί ένα εργαστήριο κατασκευής κασκών εικονικής πραγματικότητας για παιδιά και εφήβους από 8 έως 16 ετών (η συμμετοχή είναι δωρεάν με κρατήσεις στο sgt.gr).

​​Προβολές αύριο και μεθαύριο από τις 12 μ. και κάθε μία ώρα έως τις 9 μ.μ. στη Μικρή Σκηνή της Στέγης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή