Η Ατζέντα της εβδομάδας

4' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΥΣΙΚΗ

Παρασκευή 1.12

Φεστιβάλ

Plissken 2017

Η χειμερινή εκδοχή του «Φεστιβάλ Plissken» ανοίγει, για έβδομη χρονιά, τις πύλες του με πέντε διαφορετικές σκηνές και πάνω από 40 διεθνείς και εγχώριους καλλιτέχνες. Ενα καινοτόμο πρόγραμμα μας περιμένει στο Piraeus Academy, αλλά και στο Μεταλλουργείο και στο The Loft. Με πολυπολιτισμικό λάιν-απ καλλιτεχνών από διαφορετικές τάσεις, που καλύπτει όλο το φάσμα της σύγχρονης μουσικής. Ο ήχος του «αύριο», παντρεμένος με ονόματα που έχουν καθορίσει στο παρελθόν «σκηνές» και μουσικά είδη. Κύρια ονόματα ο Μακ Ντε Μάρκο και o Μουλατού Αστατκέ. Θα πραγματοποιηθεί και το περιβαλλοντικό εργαστήρι, με τίτλο «The Lab». Στις 7 μ.μ. ​Πειραιώς 117

ΜΟΥΣΙΚΗ

Κυριακή 26.11

Με τραγούδια ανείπωτα

Ο Γιάννης Κότσιρας σε μία σειρά λάιβ εμφανίσεων στον «Σταυρό του Νότου», με ένα διαφορετικό πρόγραμμα. Ενα ταξίδι στα «τραγούδια της καρδιάς», με κομμάτια που δεν παίχτηκαν συχνά στο παρελθόν. Το πρόγραμμα θα συμπληρώνεται από επιλογές αγαπημένων λαϊκών συνθετών όπως οι Πάνου, Μούτσης και Ξαρχάκος. Στις 8.30 μ.μ.

​​Θαρύπου 37

ΜΟΥΣΙΚΗ

Τετάρτη 29.11

Η μουσική απέναντι στον ναζισμό

Η δημιουργία ως ένα όπλο αντίστασης θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής. Μια συναυλία αφιερωμένη στο καλλιτεχνικό κίνημα που γεννήθηκε στο τσέχικο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Τερεζίν (1941-1945). Συνθέσεις των Κράσα και Κλάιν, από το Κουαρτέτο Εγχόρδων «L’ Anima». Στις 8.30 μ.μ.

​ Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη 1

ΜΟΥΣΙΚΗ

Παρασκευή 1.12

«Ηλεκτρονική» μουσική βραδιά

Οι πρωτοπόροι της ηλεκτρονικής μουσικής, Κ. Βήτα και Μ. Δέλτα, έρχονται στη σκηνή του Steam Dance Club, για μια μοναδική κοινή εμφάνιση ύστερα από εννέα χρόνια. Ενα πεντάωρο μουσικό σετ βασισμένο σε αγαπημένες μουσικές των δύο dj αλλά και με κομμάτια από όλο το φάσμα της ηλεκτρονικής μουσικής. Στις 11 μ.μ. ​​ Ευρυμέδοντος 3

ΘΕΑΤΡΟ

Σάββατο 2.12

Ξεκαρδιστικό «καμ μπακ»

Πρεμιέρα της «Κωμωδίας της μνήμης» του Β. Κατσικονούρη στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, σε σκηνοθεσία του Π. Φιλιππίδη. Πρωταγωνιστούν οι Μίνα Αδαμάκη, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Ι. Παπαζήσης, Χ. Τζωρτζάκης. Με φιλοδοξία να γίνει το καμ μπακ της κωμωδίας στη ζωή και την ψυχαγωγία μας. Στις 9 μ.μ. ​Πειραιώς 206

ΜΟΥΣΙΚΗ

Σάββατο 2.12

Ο Ρόι Αϊερς επιστρέφει

Εναν χρόνο μετά την περυσινή του sold out εμφάνιση, ο Αϊερς επιστρέφει στο Gazarte για μία μοναδική συναυλία. Ενα από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας, εκπρόσωπος της R ’n’ B και της τζαζ μουσικής. Ο λεγόμενος «νονός» της newsoul θα παρουσιάσει τραγούδια από διαφορετικά μουσικά είδη. Στις 10 μ.μ. ​​Βουτάδων 32-34

ΕΚΘΕΣΗ

Κυριακή 26.11

Οι Κυκλάδες στην… Αθήνα

Μια σειρά από εκδηλώσεις και ομιλίες αφιερωμένες στην κυκλαδική τέχνη στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων παρουσιάζει την αρχαιολογική έκθεση «Κυκλαδικά στιγμιότυπα, από τα μνημεία και τους ανθρώπους τους», μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2018. Από τις 9.30 π.μ. ​Λεωφ. Βασ. Σοφίας 22

ΘΕΑΤΡΟ

Κυριακή 26.11

«Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης», της Νάνση Τουμπακάρη, σε σκηνοθεσία και του Θανάση Παπαγεωργίου, στο «Θέατρο Στοά», στις 7 μ.μ.

Μπισκίνη 55

Τετάρτη 29.11

Σε σκηνοθεσία του Νίκου Καραθάνου, παρουσιάζεται η παράσταση «Οπερέτα», βασισμένη στο έργο του Βίτολντ Γκομπρόβιτς. Θα παρουσιαστεί και με αγγλικούς υπότιτλους. Στο Θέατρο Rex, στις 8 μ.μ.

Πανεπιστημίου 48

Πέμπτη 30.11

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει την παράσταση «Eλληνες και Φιλέλληνες» σε σκηνοθεσία του Νίκου Χατζόπουλου, στις 5.30 μ.μ.

Αγίου Κωνσταντίνου 22-24

ΜΟΥΣΙΚΗ

Δευτέρα 27.11

Συναυλία της Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης, στο πλαίσιο της έκθεσης «#NeapolisAthina: και τώρα και τότε». Στις 8 μ.μ.

Μασσαλίας 22

Τετάρτη 29.11

Το Faust υποδέχεται τους String Demons, για μια μουσική βραδιά με διάφορα μουσικά είδη. Στις 10 μ.μ. Καλαμιώτου 11 & Αθηναΐδος 12

Σάββατο 2.12

Οι BabaZula από την Τουρκία, σε μια μοναδική εμφάνιση, στο Kremlino. Στις 10.30 μ.μ.

Καραΐσκου 119

Ρεμπέτικα…revisited, στο Μέγαρο Μουσικής. Μια συναυλία που παντρεύει το ρεμπέτικο τραγούδι με μπαρόκ όργανα. Στις 9 μ.μ.

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1

ΒΙΒΛΙΟ

Δευτέρα 27.11

Ο Stuar Νeville, ο «βασιλιάς» του ιρλανδικού νουάρ, επισκέπτεται την Αθήνα στο Public Cafe Συντάγματος. Στις 9 μ.μ.

Καραγεώργη Σερβίας 1

Τετάρτη 29.11

Ο Αλέξανδρος Mασσαβέτας παρουσιάζει στην Εστία Ν. Σμύρνης το βιβλίο του με τίτλο «Μικρά Ασία – Το παλίμψηστο της μνήμης» (Εκδόσεις Πατάκης). Στις 7 μ.μ.

Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 1

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Σάββατο 2.12

Το «Διεθνές  Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά

και Νέους», κλείνει τα 20 του χρόνια, και ξεκινά από τον Πύργο

και εξαπλώνεται σε άλλες 8 πόλεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Θα διαρκέσει μέχρι και τις

9 Δεκεμβρίου.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Πέμπτη 30.11

Εγκαίνια της έκθεσης «Η Γυναίκα της Ζάκυθος» του Τάσου Μαντζαβίνου στο Βιβλιοπωλείο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης, στις 8 μ.μ.

Αμερικής 13

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κυριακή 26.11

Το 11ο Συνέδριο «Πένθη και Καταθλίψεις», που διοργανώνει η Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία πάνω στο ζήτημα της θλίψης για τον ανθρώπινο ψυχισμό, θα πραγματοποιηθεί στο τμήμα Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ.

Παπαδιαμαντοπούλου 123

Πέμπτη 30.11

Το Συνέδριο «Τα  Μουσεία ως Φορείς Αλλαγής: Διαφορετικότητα, Προσβασιμότητα και Ενσωμάτωση» στο Μουσείο Μπενάκη, στις 9 π.μ.

Πειραιώς 138

ΧΟΡΟΣ

Τρίτη 29.11

Η Jasmin Ιhrac παρουσιάζει τη χορογραφία με τίτλο «Sahman-Grenze-Kus», στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, στις 9 μ.μ.

Κύπρου 91

Μια διαφορετική βόλτα στο Μουσείο Ακρόπολης

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μια διαφορετική βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης» ξεκινάει σήμερα και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-8 ετών. Τον σχεδιασμό, καθώς και την εμψύχωση των παιδιών έχει αναλάβει η παιδαγωγός-εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων Σπυριδούλα Χρόνη. Το πρόγραμμα ξεκινάει από την οδό Τριπόδων και το Μουσείο Σχολικής Ζωής. Τα παιδιά, με τη βοήθεια της «κουκουβάγιας Σοφίας», θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα σημαντικότερα εκθέματα της αρχαιότητας, όπως είναι οι Καρυάτιδες και ο Ιππέας. Εκτός από την «ανακάλυψη» των θησαυρών του μουσείου, το πρόγραμμα θα βοηθήσει τα παιδιά να σκεφτούν για τη ζωή των αρχαίων Ελλήνων, τη φιλοσοφία και την τέχνη τους. Στο «Νέο Μουσείο της Ακρόπολης» θα ακολουθήσουν συγκεκριμένη διαδρομή. Μέσω μικρών δράσεων, θα φωτιστεί η ιστορία επιλεγμένων εκθεμάτων και μνημείων. Στο τέλος, το κάθε παιδί θα φτιάξει τη δική του κουκουβάγια κάτω από τον αττικό ουρανό.

Το κόστος συμμετοχής είναι 20 ευρώ (με εκπτώσεις στα αδέρφια). Δεν περιλαμβάνεται το εισιτήριο εισόδου για τους ενήλικες στο Μουσείο της Ακρόπολης.

​​Πληροφορίες-κρατήσεις: [email protected] και 210-32.50.341, Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, στις 11 π.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή