Η τραγωδία των Εβραίων, στην ΕΒΕ

Η τραγωδία των Εβραίων, στην ΕΒΕ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) οργανώνει αφιέρωμα στο εβραϊκό Oλοκαύτωμα. Από αύριο Σάββατο έως την Τρίτη 30/1, σε διάφορες αίθουσες της ΕΒΕ θα προβάλλονται ντοκιμαντέρ σχετικά με την εβραϊκή τραγωδία. Επίσης, οργανώνονται εκθέσεις με τεκμήρια και μαρτυρίες του Ολοκαυτώματος, ομιλίες, αλλά και μια συναυλία για τη μουσική των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Πιο συγκεκριμένα, τις έντεκα αυτές ημέρες θα προβάλλονται διαρκώς τα ντοκιμαντέρ «Συναγωνιστής: Ελληνες Εβραίοι στην Εθνική Αντίσταση» του Ντάβιντ Γαβριηλίδη και «Το τραγούδι της ζωής» του Τώνη Λυκουρέση. Το Σάββατο 20/1 και την Τετάρτη 24/1 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Θα πέσει η νύχτα» του Αντρέ Σίνγκερ, ενώ την Κυριακή 21/1 το ντοκιμαντέρ «Shoah» του Κλοντ Λανζμάν. Το Σάββατο 27/1 θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, στην Αίθουσα Πύργου Βιβλίων, ισόγειο της ΕΒΕ (19.30), με ομιλία του Σταύρου Ζουμπουλάκη, ενώ θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Νύχτα και καταχνιά» (1956) του Αλέν Ρενέ. Αργότερα, θα δοθεί συναυλία με ρωμανιώτικους ύμνους και τραγούδια. Την επομένη, Κυριακή, σε συνεργασία με τη Λυρική, στη Αίθουσα Χορωδίας της ΕΛΣ (17.00) θα ακούσουμε Βίκτορ Ούλμαν (1898-1944): Σονάτα για πιάνο αρ. 6, έργο 49.

​​ΕΒΕ, ΚΠΙΣΝ, 20 – 30/1. Είσοδος ελεύθερη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή