Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Ο ποιητής και φωτογράφος Κυριάκος Συφιλτζόγλου συνομιλεί, απόψε στις 8, με τη Μυρσίνη Ζορμπά και την Ομάδα Πολιτιστικής Διαχείρισης της Artens, για τις λέξεις, τις εικόνες και τη διαχείριση του ποιητικού κόσμου. Βουκουρεστίου 40.

• Το διαχρονικό σχήμα των Χειμερινών Κολυμβητών κατεβαίνει στο Kremlino του Πειραιά. Ο μοναδικός Αργύρης Μπακιρτζής και οι συνοδοιπόροι του δημιουργούν, ως συνήθως, επιτόπου το πρόγραμμα, ανάλογα με το ακροατήριο αλλά και την εκάστοτε πολιτική και πολιτιστική συγκυρία. Στις 10.30 μ.μ., Καραΐσκου 119.

• Η Μαρία Φαραντούρη συναντά την Ελλη Πασπαλά, στη σκηνή του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός». Οι δύο ερμηνεύτριες θα μας ξεναγήσουν σε μια μουσική περιήγηση με ελληνικούς και ξένους σταθμούς. Μαζί τους θα έχουν τον Τάκη Φαραζή στο πιάνο και τον Ντέιβιντ Λιντς στα πνευστά. Στις 9 μ.μ., πλ. Καρύτση 8.

• «Η σονάτα του σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου παρουσιάζεται στο θέατρο «Αλκμήνη», σε σκηνοθεσία Μάριου Ιορδάνου. Tο έργο μεταφέρεται στη σκηνή για πρώτη φορά με νεαρή ηθοποιό (Σοφία Καζαντζιάν), ενώ συνδυάζεται και με στίχους των Γκιμπράν και Λόρκα. Στις 6.30 και 9.30 μ.μ., Αλκμήνης 8-12.

• O Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), ο Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι) και ο Δημήτρης Τσάκας (σαξόφωνο) είναι οι Amoeba και εμφανίζονται στη μικρή σκηνή της Στέγης, στις 8 μ.μ., Συγγρού 107.

• Το έργο «Ντα» του Χιου Λέοναρντ παρουσιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδόπουλου, στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και ώρα 9 μ.μ., Εθνικής Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη.

• H παράσταση «MayaBuff. Ενα ντελίριο του Μαγιακόφκσι», βασισμένη σε έργο του Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι, παρουσιάζεται στο θέατρο «Ρεξ» του Εθνικού σε σκηνοθεσία Γιάννη Μανταφούνη και ώρα 8 μ.μ., Πανεπιστημίου 48.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή