Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Εγκαινιάζεται απόψε η έκθεση «Από το αρχείο του Δημήτρη Μανίκα. Αθήνα και Βιέννη». Το έργο του εν λόγω αρχιτέκτονα έχει ήδη παρουσιαστεί σε εκθέσεις στη Βιέννη. Στις 8 μ.μ., στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138. Διάρκεια έως 20/5.

• Διάλεξη της καθηγήτριας Ιστορίας κ. Μαρίας Ευθυμίου με θέμα «Προεπαναστατικά κινήματα στον ελληνικό χώρο κατά την Τουρκοκρατία». Στις 7 μ.μ., στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α.

• Εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης «Φαντασίες». Παρουσιάζονται έργα των Γ. Βαλαβανίδη, Σ. Βασιλείου, Μ. Τόμπρου, Α. Φασιανού κ.ά. Στις 8.30 μ.μ., στην Πινακοθήκη Γρηγοριάδη, Μαρίνου Αντύπα 18. Διάρκεια έως 29/4.

• Συζήτηση του ακαδημαϊκού Αγγελου Δεληβορριά με τη δημοσιογράφο Μαργαρίτα Πουρνάρα στο πλαίσιο των «Καταθέσεων Πολιτισμού». Στις 6 μ.μ., στην Τράπεζα της Ελλάδος, Εδουάρδου Λω και Σταδίου.

• Παρουσίαση του λευκώματος «Θεσσαλονίκη. Στιγμές Ιστορίας» στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής). Στις 7 μ.μ., Σταδίου 13.

• Ρεσιτάλ πιάνου από τη Ναταλία Μιχαηλίδου, το όνομα της οποίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το γαλλικό πιάνο. Στις 8.30 μ.μ., στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

• Παρουσίαση του βιβλίου του ομότιμου καθηγητή κοινωνικής και πολιτικής φιλοσοφίας, Παναγιώτη Νούτσου, με τίτλο «Για το ιστορικό υπόβαθρο της λογοτεχνίας». Στις 6 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο Ιανός, Σταδίου 24.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή