Γαλλικό Ινστιτούτο: Αφιέρωμα στον Χάρι Μπελαφόντε

Γαλλικό Ινστιτούτο: Αφιέρωμα στον Χάρι Μπελαφόντε

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο εκδηλώσεις-προβολές για τη μουσική και το όραμα «ενός ανθρώπου και μιας εποχής» διοργανώνονται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών στις 17 και 19 Απριλίου. O Χάρι Μπελαφόντε, εκτός από εξαίρετος καλλιτέχνης, είναι ένας άνθρωπος που έχει αφιερώσει τη ζωή του στα ανθρώπινα δικαιώματα από την αρχή της καριέρας του έως σήμερα, που είναι 91 ετών. Με πρωτοβουλία του World Human Forum, το Centre Culturel Hellénique (Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο – Παρίσι) θα παρουσιάσει το «Sing you Song», τη βραβευμένη ταινία-ντοκιμαντέρ για τη ζωή και τη δράση του διάσημου τραγουδιστή, στο Auditorium Théo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν παρουσία της φίλης του και διάσημης σε όλο τον κόσμο τραγουδίστριας και πρέσβειρας καλής θελήσεως της UNICEF Νάνας Μούσχουρη. Την πρώτη ημέρα (17/4) θα υπάρξει απευθείας σύνδεση με τη Νέα Υόρκη, ώστε οι δύο παλιοί γνώριμοι να έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μπροστά στο κοινό. Η κόρη του Χάρι Μπελαφόντε και παραγωγός της ταινίας Τζίνα Μπελαφόντε αναφέρει: «Είμαι ενθουσιασμένη και νιώθω μεγάλη τιμή που η ταινία θα προβληθεί στην Ελλάδα. Αισθάνομαι πολύ κοντά στους Ελληνες και εύχομαι η ιστορία της οικογένειάς μου να οδηγήσει σε συλλογική ενεργοποίηση και επούλωση».

​​Σίνα 31. 17 και 19/4, στις 20.00. Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή