Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Παρουσίαση του βιβλίου «Περπατώντας στην Αθήνα» (εκδ. Μεταίχμιο) του Νίκου Βατόπουλου στο βιβλιοπωλείο Πλειάδες και ώρα 7.30 μ.μ. Σπύρου Μερκούρη 62.

• Με σύγχρονη και τολμηρή ταυτότητα το 5ο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων (28-29/4) διοργανώνεται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Από τις 6 μ.μ. Συγγρού 107.

• Οι μουσικοί της Καμεράτας και ο Γιώργος Πέτρου επανέρχονται για έναν συναρπαστικό μουσικό διάλογο με μορφές όπως ο Φίλιπ Γκλας, ο Ντέιβιντ Μπόουι, ο Μπράιαν Ινο και οι Deep Purple. Στο Μέγαρο Μουσικής, στις 8.30 μ.μ. Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

• Eνα «ταξίδι» στον πλανήτη Αρη θα κάνουν οι υποψήφιοι αστροναύτες από 9 έως 17 ετών στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100), στο πλαίσιο του Science Festival. Οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν τη δική τους μουσική για το ταξίδι, θα εκτοξεύσουν μικρούς πυραύλους και θα καθοδηγήσουν μικρά ρομπότ στην επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ.

• «Μαραθώνιο» αφήγησης παραμυθιών απ’ όλο τον κόσμο διοργανώνει το βιβλιοπωλείο «Free Thinking Zone» (Σκουφά 64) για παιδιά από έξι ετών και ενήλικες στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018». Ωρα έναρξης 7 μ.μ.

• Η αρχιτεκτονική έκθεση «City Reads-Αθήνα του χτες και του αύριο», που παρουσιάζει τους τρόπους με τους οποίους η ιδέα του βιβλίου μεταμορφώνεται μέσα από την αρχιτεκτονική ματιά, διοργανώνεται στο Contemporary Space Athens (Μητροπόλεως 74) από τις 2 μ.μ.

• Τον «Αρπιστή», ένα από τα πιο προβεβλημένα κυκλαδικά ειδώλια, θα γνωρίσουν τα παιδιά από 4 έως 7 ετών στο εργαστήρι του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης (Τριπόδων 23) στη 1 μ.μ. και θα κάνουν ένα ταξίδι στη μουσική και στην αρχαία ελληνική τέχνη.

• Την παράσταση χορού «Βαβέλ» χορογραφεί ο διευθυντής Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Κωνσταντίνος Ρήγος με το χοροθέατρο Οκτάνα, η οποία παρουσιάζεται αύριο 29 Απριλίου στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206) στις 9 μ.μ.

• Tην παράσταση «Ενας στρατιώτης που τον έλεγαν Λαβ» παρουσιάζει το Εθνικό Θέατρο στις 9 μ.μ. στη Σκηνή Νίκος Κούρκουλος (Αγ. Κωνσταντίνου 22).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή