Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Δύο καλλιτέχνες που συμπορεύονται στη ζωή και στην τέχνη, η ζωγράφος-χαράκτρια Μαρία Ζιάκα και ο γλύπτης Αγγελος Βλάσσης, παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε δύο εκθέσεις που εγκαινιάζονται την Παρασκευή 1/6 στις 8 μ.μ. στο Τελλόγλειο Ιδρυμα Θεσσαλονίκης.

• Η παράσταση «Το κοράκι» σε σκηνοθεσία και κείμενο του Βασίλη Αναστασίου παρουσιάζεται στο θέατρο Μπέλλος στις 9.30 μ.μ. Κέκροπος 1, Πλάκα.

• Την έκθεση «Joan Leigh Fermor. Φωτογράφος και αγαπημένη» παρουσιάζει το Μουσείο Μπενάκη με εικόνες από τα ταξίδια της στην Ελλάδα. Από τις 10 μ.μ. Κουμπάρη 1.

• Το βιβλίο «Ουλανοί στην Λάρισα» (εκδ. Καπόν) της Αθηνάς Κακούρη παρουσιάζεται στο Βιβλιοπωλείο της Ραχήλ στις 7.30 μ.μ. από τους Κατερίνα Δασκαλάκη, Ξένη Μπαλωτή, Κώστα Σταματόπουλο. Πλουτάρχου 22.

• Διημερίδα με τίτλο «Από το τυπογραφείο στα έδρανα και… Το βιβλίο στις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες», διοργανώνουν το ΕΚΠΑ και ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθήνας στο Μέγαρο Θεωρητικών Σπουδών από τις 3.30 μ.μ. Σόλωνος 57.

• Ο Νίκος Καλογερόπουλος, οι «Αποροι Αρχοντες» και τα «Ρεύματα του Ευρίπου» εμφανίζονται στη μουσική σκηνή «Σφίγγα» με ρεμπέτικα και ροκομπαλάντες. Στις 9.30 μ.μ. Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής.

• Στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου παρουσιάζεται το δίγλωσσο (ελληνικά / αγγλικά) βιβλίο της Θέμιδος Βελένη «Γιώργος Γουναρόπουλος. Addenda» (εκδ. Ανάτυπο). Θα μιλήσει ο Μιλτιάδης Παπανικολάου, ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ. Στις 7 μ.μ. Γουναροπούλου 6.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή