Πούτιν: Δεν θέλω να διασπάσω την Ευρωπαϊκή Ενωση

Πούτιν: Δεν θέλω να διασπάσω την Ευρωπαϊκή Ενωση

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΙΕΝΝΗ. Την Αυστρία, μία από τις φιλικότερες χώρες της Ε.Ε. απέναντι στη Μόσχα, επισκέφθηκε χθες ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά την επανεκλογή του για τέταρτη θητεία. Ολες οι πλευρές έχουν συμφέρον από την άρση των κυρώσεων, δήλωσε ο Πούτιν στη Βιέννη, ενώ ο Αυστριακός ομόλογός του Αλεξάντερ βαν ντερ Μπέλεν δεσμεύθηκε ότι η χώρα του θα δράσει από κοινού με την Ε.Ε. για να αντιμετωπίσει τη Ρωσία. Λίγο νωρίτερα, σε συνέντευξή του, ο Πούτιν διαβεβαίωνε την Ευρώπη ότι δεν είναι στόχος του η διάλυσή της, παρόλο που η Αυστρία ήταν από τις λίγες χώρες της Ε.Ε. που δεν απέλασε διπλωμάτες ως αντίδραση στην επίθεση με δηλητήριο εις βάρος του πρώην κατασκόπου Σκριπάλ στη Βρετανία. Οι εξαγωγές της Αυστρίας στη Ρωσία έχουν δεχθεί, ωστόσο, ισχυρό πλήγμα μετά την επιβολή κυρώσεων της Ρωσίας στις εισαγωγές από την E.E. το 2014. Σε συνέντευξη του, αξιωματούχος της αυστριακής κυβέρνησης δήλωσε ότι «θα θέλαμε επαναδιαπραγμάτευση, καθώς οι κυρώσεις έχουν πλήξει την οικονομία της χώρας».

Αναφερόμενος στη συνάντηση του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντοναλντ Τραμπ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα του για επιτυχία των συνομιλιών και κατευνασμό των εντάσεων, οι οποίες δημιουργούν ανασφάλεια στη Ρωσία που συνορεύει με τη Βόρεια Κορέα. Παράλληλα, επισήμανε ότι η αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας δεν χρειάζεται να είναι μονόδρομος. Οι ΗΠΑ θα πρέπει να επιβραβεύσουν τη Βόρεια Κορέα, σε περίπτωση που διακόψει τις πυρηνικές δοκιμές και εξαλείψει το οπλοστάσιό της, είπε χαρακτηριστικά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή