Δέκα χρόνια Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Λογοτεχνίας εν Αθήναις

Δέκα χρόνια Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Λογοτεχνίας εν Αθήναις

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε συγγραφείς από την Αργεντινή, την Κολομβία, τη Βραζιλία, την Κούβα, το Περού, την Ανγκόλα, την Ισπανία κ.α., παραστάσεις και συζητήσεις, το Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Λογοτεχνίας εν Αθήναις (ΛΕΑ) κλείνει 10 χρόνια ζωής και το γιορτάζει με την Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου.

Σταχυολογώντας τις εκδηλώσεις της εβδομάδας, την Τρίτη 12 Ιουνίου στη Στοά του Βιβλίου στις 7 μ.μ. παρουσιάζεται το βιβλίο «Χαμένος παράδεισος» (εκδ. Πατάκη) του Κολομβιανού συγγραφέα Εκτορ Αμπάντ Φασιολίνσε για μια οικογενειακή ιστορία που τέμνει την καταπιεστική, αναχρονιστική κοινωνία της Κολομβίας. Στις 10 μ.μ. στο Polis Art Cafe οι Εύη Γεροκώστα και η Μάτα Κούρτη θα αφηγηθούν διηγήματα του Ουρουγουανού συγγραφέα Οράσιο Κιρόγα.

Την Τετάρτη 13 Ιουνίου στις 7 μ.μ. η Πορτογαλίδα συγγραφέας Ντούλσε Μαρία Καρντόζο συζητάει με τις μεταφράστριες στα ελληνικά Μαρία Παπαδήμα και Αθηνά Ψυλλιά στη Στοά του Βιβλίου για τη ζωή και το έργο της («Βιολέτα ή Γνωρίζω την αγάπη εξ ακοής», εκδ. Νήσος, «Ο γυρισμός», εκδ. Καστανιώτη). Στις 8.30 μ.μ. ο Βραζιλιάνος συγγραφέας Λουίζ Ραφάτο θα μιλήσει με θέμα «Ποδόσφαιρο, λογοτεχνία και υπανάπτυξη», αναδεικνύοντας την έλλειψη αναφορών στο δημοφιλές άθλημα από την εθνική λογοτεχνία της Βραζιλίας.

Στο Poems and Crimes Art Bar η διδάκτωρ Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Οντέτ Βαρών Βασάρ θα δώσει στις 8.30 μ.μ. τη διάλεξη «Μια σεφαραδίτικη οδύσσεια: από την Ισπανία στη Θεσσαλονίκη», για τον διωγμό των Εβραίων από την Ιβηρική Χερσόνησο στα τέλη του 15ου αιώνα.

Την Πέμπτη 14 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ. στο βιβλοπωλείο Public Συντάγματος θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Η διαφάνεια του χρόνου» (εκδ. Καστανιώτη) του Κουβανού συγγραφέα Λεονάρντο Παδούρα, με τον οποίο θα συζητήσει η δημοσιογράφος Μικέλα Χαρτουλάρη. Νωρίτερα (7 μ.μ.) θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Γράφοντας στην Κούβα» των Λουσία Λόπες και Λεονάρντο Παδούρα.

Την Παρασκευή 15 Ιουνίου στη Στοά του Βιβλίου στις 8.30 μ.μ. ο Πέτρος Μάρκαρης, ο Λεονάρντο Παδούρα και ο Σαντιάγο Γκαμπόα συνομιλούν για το «Μαύρο μυθιστόρημα. Οταν η κοινωνική πραγματικότητα στις πόλεις ξεπερνά τη μυθοπλασία».

​Πληροφορίες στο www.lea-festival.com/el.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή