Εκρηκτική μουσική στον πεζόδρομο

Εκρηκτική μουσική στον πεζόδρομο

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οι εκρηκτικοί Drum Works από το ανατολικό Λονδίνο βρίσκονται στην Αθήνα, καλεσμένοι από την Εθνική Λυρική Σκηνή, και στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και κοινωνικών δράσεων της ΕΛΣ παρουσιάζουν αυτές τις μέρες μια πρωτοποριακή μέθοδο εκμάθησης μουσικής.

Τα εργαστήρια κρουστών θα παρακολουθήσουν παιδιά, έφηβοι, νέοι και ενήλικοι από διαφορετικές γειτονιές της Αθήνας. Και η κορύφωση των εργαστηρίων είναι η αυριανή μεγάλη γιορτή που θα στηθεί στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, εκεί όπου όλες οι ομάδες θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο κοινό με ενέργεια και πάθος από τις 5.30 το απόγευμα μέχρι τις 10.30 το βράδυ.

To μουσικό project Drum Works ξεκίνησε το 2007, όταν το Barbican προσκάλεσε τους Λονδρέζους μουσικούς Ross McDouall και Jo Wills να συνεργαστούν με το βραζιλιάνικο συγκρότημα Afro Reggae σε ένα πρόγραμμα εκμάθησης σάμπα σε ένα γυμνάσιο του ανατολικού Λονδίνου. Οταν το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε, οι δύο μουσικοί με μια ομάδα 20 εφήβων άρχισαν να δημιουργούν μαζί νέο μουσικό υλικό, εμπνευσμένο από τη μουσική που όλοι άκουγαν κάθε μέρα. Το αποτέλεσμα έφερε έναν φρέσκο και πρωτότυπο ήχο, που ξεχώρισε στην τοπική κοινότητα του ανατολικού Λονδίνου. Σήμερα, οι Drum Wroks συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τα κρουστά ως εργαλείο για να εμπνέουν τους ανθρώπους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή